Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az olívaolaj miért jobb mint...

Az olívaolaj miért jobb mint az étolaj, ha ugyannyi benne a kalória?

Figyelt kérdés
Most vettem, és látom, hogy kalóriaértékben ugyannyi mint az az étolaj, amit előtte használtam... Akkor miért ezt használják a fogyókúrázók?

2014. aug. 7. 21:01
 1/3 anonim ***** válasza:
elvileg több a telitetlen zsirsav benne.
2014. aug. 7. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Egeszsegesebb
2014. aug. 7. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Fogyókúra szempontjából nem sok jelentősége van. Egészségesebb az összetétele. A növényi olajok és többféle vegyületből, zsírsavból állnak. Biztos hallottál már omega-3 és omega-6 zsírsavakról. Ennek a kettőnek az aránya fontos, mert egyes omega-6 zsírsavak pl. gyulladásfokozók. Az olivaolaj összetétele ilyen szempontból sokkal egészségesebb.

A sok telítetlen zsírsavat tartalmazó olajak viszont nem jók sütésre, mert transzzsírok keletkeznek, amelyek megint egészségtelenek. Emiatt az olivaolaj is csak hidegen, pl. salátákon egészséges. Sütésre telített zsírok, pl. hagyományos disznózsír, de még inkább a kókuszzsír alkalmas.

2014. aug. 7. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!