Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A mikrohullámú sütők károsítjá...

A mikrohullámú sütők károsítják az egészséget?

Figyelt kérdés

Sok helyen hallottam már ezt sőt még azt is ,hogy svájcban be van tiltva .. Pro-Kontra érvek ? Köszönöm

vita on :D



2014. okt. 27. 07:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem károsítják, és Svájcban sincs betiltva. Nem kell minden ostobaságot elhinni.
2014. okt. 27. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

misem tudjuk a frankót,évek óta megy a vita erről,és most itt sem fog eldőlni ez a kérdés,

-az egyik válasz mellette lesz,a másik ellene,

2014. okt. 27. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

A mikróban ugyanaz történik az étellel, mint a tüzhelyen, csak gyorsabban.


Akik szerint meg káros, azoknak fogalmuk sincs a fizikáról, és hülyeségeket beszélnek, éppen mert nem értenek semmihez, viszont szeretnek pánikot kelteni.


Mellesleg SEHOL a világon NINCS betiltva sem a készülék, sem a reklámozása, ezeket csak azok terjesztik, akik szerint ártalmas.


Akik szerint ártalmas, azoknak minden "érve" nem tudományos, és a babona szintjén nem megy túl.

Akik szerint nem árt, azok tudják a fizikát és nem hisznek mindenféle mesében, hanem csak a tényeket veszik figyelembe.

2014. okt. 27. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát a svájciak csak tudják!

A gyártók pro, az egészségügyiek fele-fele arányban pro és kontra.

[link]

2014. okt. 27. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt Svájcban NEM tilos sem használni, sem forgalmazni, sem reklámozni a mikróhulláú sütöt.


Másrészt az összes belinkelt oldal, ami szerint bármilyen káros hatása is van, nem tudományos, pletykalap-szintü, semmi alapja sincs a véleményüknek.

2014. okt. 27. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Szintiszoli123 ***** válasza:

"A mikróban ugyanaz történik az étellel, mint a tüzhelyen, csak gyorsabban. " - azon, állításukat tudományosan alátámasztani tudó egyének, akik szerint káros a mikró, éppen azt mondják, hogy ezzel a "gyorsabban"-nal van a probléma.

Nem Tóth Gábor élelmiszer ipari mérnök Morning Show-s nyilatkozata hozta ki belőled ezt a kérdést?

2014. okt. 27. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Én csak a napokban sokszor használtam a mikrót és elgondolkodtam rajta mennyire okése a dolog :D és gondoltam kirobbantok egy flamewar-t...hát nem jött be mert mindenki mikrópárti:) de nem baj majd jön a wifis kérdésem és a mobilos is ,hogy ne unatkozzak.Azért köszönöm a válaszokat.
2014. okt. 27. 15:07
 8/10 Szintiszoli123 ***** válasza:

Én szeretném kihagyni a mikrót, de nincs alternatíva sajnos.

A WIFI és a mobiltelefon nekem is nagy "ellenségem". Itthon kikészítem a családot, mert éjszakára állandóan lekapcsolom a wireless-t a routeren. Nehogy már a letöltéssel álmodjak :)

2014. okt. 27. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

"

"A mikróban ugyanaz történik az étellel, mint a tüzhelyen, csak gyorsabban. " - azon, állításukat tudományosan alátámasztani tudó egyének, akik szerint káros a mikró, éppen azt mondják, hogy ezzel a "gyorsabban"-nal van a probléma.

Nem Tóth Gábor élelmiszer ipari mérnök Morning Show-s nyilatkozata hozta ki belőled ezt a kérdést?"


Egyrészt fogalmam sincs, hogy mi az a Morning Show, ki az a Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, ebböl következöen nem az ö nyilatkoazatára hivatkozok.


A "gyorsabban" meg azért van, mert a normál tüzhelynél ELÖSZÖR felmelegíit az energia a türhelyet, MÁSODSZOR az edényt, és CSAK EZUTÁN az ételt.

A mikróhullámú sütö direkt az élelmiszerben lévö vizet melegíti, és ezért gyorsabb, mert nincs fölösleges melegítés.

Szóval ha valaki megérti a müködési elvet, akkor tudja, hogy semmi más nem történik, mint más melegítésti módoknál.

(Ez kb. olyan, mintha valaki azt állítaná, hoyg a gázon/villanyon fözni ártalmasabb, mint a hagyományos fatüzelésü tüzhelyen, mert gyorsabban lehet vele fözni, mivel nem kell elöször fát vágni, utána meg begyújtani.)

2014. okt. 27. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Szintiszoli123 ***** válasza:

Tiszta sor, amit mondasz.

Akkor másképpen írom:

Van-e különbség a mikró által az ételben esetlegesen okozott akármilyen kár mértékében attól függően, hogy a kaját 400 vagy 800 watton melegítjük vele a kívánt hőfokra. De ugyanez a kérdés feltehető sütő vagy serpenyő esetében is, mind melegítés, mind sütés tekintetében. Mi a jobb az ételben található mikró- és makrótápanyagok megőrzése érdekében? Ha alacsonyabb hőfokon sütünk/főzünk/melegítünk hosszabb ideig vagy, ha magasabb hőfokon rövidebb ideig?

2014. okt. 27. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!