Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A teljes kiőrlésű liszt, jó a...

Natusa kérdése:

A teljes kiőrlésű liszt, jó a hasnyálmirigyre?

Figyelt kérdés

2015. márc. 3. 11:40
 1/1 Szintiszoli123 ***** válasza:

Jó.

A szemcsenagyság is számíthat. Minél jobban tönkre van téve a gabona sejtfala, annál könnyebben bontják az enzimek, annál gyorsabban tud felszívódni, annál gyorsabban emeli a cukrot és annál nagyobb terhet jelent a hasnyálmirigynek.

Ugyanakkor volt itt, aki látta, hogy az überkomplexnek gondolt zabpelyhet is pikk pakk szétkapkodja az amiláz enzim. Ebből kiindulva a hasnyálmirigy nem érez sok különbséget a kristálycukor és a zabpehely között. Lehet, hogy a vércukrot a zab azért emeli lassabban, mert nagyobb, gyorsabb a rá adott inzulinválasz. Kutatások ilyenekről is beszámolnak. Bocs, hogy nem linkelek hivatkozást. Privátban szívesen, ha bárkit érdekel.

2015. márc. 3. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!