Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A zabpehely, zabkása hogyan...

A zabpehely, zabkása hogyan hasznosul, hogyan szívódik fel a legjobban?

Figyelt kérdés

Annyi lehetőség van. Melegen-hidegen, sűrűbben-hígabban, csak úgy magában- hozzáadva fahéjport, mandulaport, vagy mi mást?

Egyáltalán lehet-e csak úgy szárazon, főzés nélkül is enni; úgy is egészséges lehet?



#zabpehely #zabkása #hasznosulás #fölszívódás #legegészségesebben
2015. jún. 13. 17:21
 1/2 Szintiszoli123 ***** válasza:

A zabpehely, amit a boltban veszel, már hőkezelt, ehető.

https://www.youtube.com/watch?v=Ezqi-2fnmJM

Gyakorlatilag egy puffasztott, majd kilapított zabszem.


Ha megeszed, még meg is kell emésztened. Ebben legtöbbet az áztatás segít. A hőkezelés ill. további hőkezelés nem javít az emészthetőségén.


[link]


A zabban sok a tápanyag, ez tény. Az hogy ebből mennyi képes felszívódni, ezáltal hasznosulni, már nehezebb kérdés. A zabban lévő fehérje szintén lehet allergén.

2015. jún. 13. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2015. jún. 13. 23:54

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!