Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A tojás nyersen fogyasztva...

A tojás nyersen fogyasztva egészségesebb vagy főzve?

Figyelt kérdés
Nem az íze, hanem a vitamintartalma érdekelne; mivel bizonyos vitaminok hőre érzékenyek, elképzelhető, hogy nyersen egészségesebb?

2016. jún. 5. 18:05
1 2
 1/16 crudy ***** válasza:
Tudod mi érzékeny még e hőre?
2016. jún. 5. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:
Bizonyára sok minden érzékeny hőre.
2016. jún. 5. 18:10
 3/16 crudy ***** válasza:
0%
Tényleg, gondolkozz. Miért nem lehet megenni a sertést nyersen?
2016. jún. 5. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:

3.# Tatárbifsztek ;)


Jó, hogy nem azt akarod beadni a kérdezőnek, hogy aujeszky vírust kap

2016. jún. 5. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 crudy ***** válasza:
46%
A tatárbeafsteak neked hol sertés??
2016. jún. 5. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 crudy ***** válasza:
40%
Kedves kérdező!! A nyers tojás szalmonella vírusos lehet. És amúgy a tojásban csak a d vitamin van nagy százalékban de semmi baja nem lesz a hőkezeléstől.
2016. jún. 5. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
93%

A Salmonella baktérium (6-os), de valóban benne lehet a nyers tojásban.


Kérdező, a friss, jó helyről származó tojás kis mennyiségben (pl. a megfelelő receptekhez használva) semmi kárt nem okoz. Nagyobb mennyiségben azért nem ajánlott, mert nyersen tartalmaz egy avidin nevű fehérjét, mely a biotint (a B7-vitamint) "megfogja", és nem engedi felszívódni. Az avdidint a hőhatás működésképtelenné teszi.

2016. jún. 5. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
Arra gondoltam, hogy a tatárbeefsteakban van nyers tojás..
2016. jún. 5. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 crudy ***** válasza:
Jaah. Igen bocsánat, így van abban van nyers tojás de csak egy.
2016. jún. 5. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
A sárgája nyersen a legjobb (több helyen olvastam már), de sajnos még nem találtam pontos infót arról, hogy miért. A szalmonellára tényleg vigyázni kell, ezért előnyösebb házi tojást venni, és a nyers tojást tartalmazó ételt nem szabad sokáig tárolni (még hűtőben sem). Tehát a tatárbifsztekbe is közvetlenül fogyasztás előtt érdemes a tojást belekeverni. A szalmonella kis mennyiségben sok mindenben benne lehet, pl. bolti csirkehúsban, és akkor okoz bajokat, ha elszaporodik az ételben. Ezért kell a csirkehúst is megmosni és alaposan megfőzni-sütni. A szalmonellára amúgy nem mindenki egyformán érzékeny, akinek kevés a gyomorsava vagy savcsökkentőt szed, annak nagyobb gondot okozhat az esetleges fertőzés.
2016. jún. 5. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!