Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Még mindig túl sovány vagyok,...

Még mindig túl sovány vagyok, vagy ez így jó?

Figyelt kérdés
Mindig is nagyon vékony voltam, volt hogy 172 centihez 47 kiló voltam, ekkor voltam kb. 14 éves. Jelenleg 178 centi vagyok és 56 kiló. Elég sokat eszem, reggelire tojásrántotta sonkával vagy melegszendvics, tízóraira szendvics vagy gyümölcs, ebédre általában valamilyen hús krumplival, rizzsel, zöldségekkel, vagy főzelék, tészta stb. Ebéd és vacsora között még általában kétszer eszem, joghurtot, salátát, gyümölcsöt, valami szendvicset, vacsorára általában azt és ugyanannyit mint ebédre, és kb. este 10-11 óra körül még eszem joghurtot müzlivel vagy néha melegszendvicset, ezeken kívül még gyakran nassolok. Sokszor szoktam sétálni, futni, biciklizni, más sportot nem szeretek. Nincs semmi bajom és szinte sose vagyok beteg, de egyszerűen nem tudok meghízni, és ez a súly elvileg még mindig túl sovány, de már tényleg nem tudok hízni, max izmosabb lehetnék, de az nekem nem tetszik. Szerintetek ez így rendben van, vagy mit kéne még csinálnom? 18/L

2016. jún. 29. 00:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

35 kilogrammig nincs gond.

Ha az alá mész még akkor jó esélyed van az életben maradásra.

2016. jún. 29. 02:00
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom az első honnan szedte az azt a számot, vagy hogy nincs vele gond, de még a te súlyoddal is van, minimum 10-el többnek kéne lenned.

Amúgy már nem egy olyan eset volt, mikor a kérdező azt hitte, hogy ő olyan rengeteget eszik, aztán kiderült, hogy bőven a kalóriaküszöb alatt volt.

2016. jún. 29. 08:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Tudom hogy van aki azt hiszi hogy sokat eszik de igazából nem is, én viszont tényleg sokat eszem, kizárt hogy ez kevés lenne, mivel nagy adagokat szoktam enni és szinte mindig eszem valamit a hét főétkezésemen kívül. Sokkal többet eszem mint az ismerőseim, ha elmegyek valahova akkor folyton miattam kell kaját venni. Szoktam számolni mindig, hogy hány kalóriát ettem és 2500 fölött szokott lenni. Általában ha éjfélkor még nem alszom akkor szoktam enni valamit, ami eltelít, különben ha felkelek akkor be van görcsölve a gyomrom annyira éhes vagyok. Nagyobb adagokat eszem mint a kövér ismerőseim.
2016. jún. 29. 11:48
 4/12 A kérdező kommentje:
De egyébként mi gond lehet vele? Csak mert orvosok gyakran vizsgálnak, de nincs semmi bajom, nagyon ritkán vagyok beteg és folyton mehetnékem van, gyakran megyek magashegyi túrákra és simán bírom, nehezen fáradok el.
2016. jún. 29. 11:51
 5/12 anonim ***** válasza:

Mivel lány vagy onnan szedtem a 35 kilogrammot, ami persze közelítő érték.

Ha elkezdesz intenzív fizikai munkát végezni, akkor problémák léphetnek fel az alacsony súlyod miatt(rosszullét, ájulás), ennyi.

2016. jún. 29. 13:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

2500 kcal nem rossz, de ha gyors az anyagcseréd, kellhet több, ez még nem lenne rendkívüli.

35 kiló? Amikor 163/49-cel ki tud maradni a menses egyeseknél? (Ami nekem fura, ez nekem sima vékonyság, nem túlzott, de nyilván az adott embernél máshogy jött ki). Az, hogy jó esetben van egy kis esély az életben maradásra, nem azt jelenti, hogy nincs gond...

A 178/56 is kevés, nyilván emberfüggő, de ez úgy az a szint, ahol egy felnőtt nő vékony és még lehet egészséges, ha vékony fajta, de jobb, ha kicsit több, főleg mert ebbe kevés izom fér.

2016. jún. 29. 18:27
 7/12 anonim ***** válasza:
71%
semmi gond nincs a súlyoddal, kicsit vékonyabb vagy az átlagnál, egészségesen élsz, többet nagyon nem tudsz tenni, majd idővel úgyis alakulsz még, élvezd ki amíg megteheted, és mivel lány vagy, ez még előnyös is lehet :)
2016. jún. 30. 12:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Túl soványnak lenni még lányként sem előny. Főleg, ha az a súly egészségtelen...
2016. jún. 30. 13:29
 9/12 A kérdező kommentje:
De az 56 kiló miért egészségtelen? Oké hogy soványabb vagyok, de többet eszem mint mások, sokat mozgok, nincs semmi betegségem, akkor ez miért egészségtelen?
2016. jún. 30. 16:50
 10/12 anonim ***** válasza:

Mert van egy bizonyos mennyiség ami kell a szervezet működéséhez.

Ez ugyan az, mintha 120 kg lennél. Akkor is ehetnél egészségesen és sportolhatnál, de a súly attól még egészségtelen lenne.

(Az egyetlen különbség, hogy akkor mindenki akarná, hogy fogyj (jogosan) lévén, hogy a súly egészségtelen.) És ez a súly ugyan úgy egészségtelen, de mivel a vékony a menő, ezért senkinek nem baj, hogy egészségtelenül alacsony a súlyod.

2016. jún. 30. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!