Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem teljesen megfőtt vörös...

Nem teljesen megfőtt vörös vesebabot ettem. Lehet tőle bajom?

Figyelt kérdés
40 percet biztosan főztem összesen, de még kemény volt egy kicsit, nem főtt meg teljesen. Hallottam, hogy van benne valami toxin, ami mérhező, ha nem főzzük meg teljesen. Kéne aggódnom?
2017. jan. 14. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
NEm, ami van benne, az akkor lebomlik, amikor felforrt a bab és független attól, hoyg megpuhult-e közben.
2017. jan. 14. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Áztattad is? A vörös babra 8-10 órás áztatást javasolnak, majd minimum 10 perc forralást. Szerintem 40 perc főzés után már nem lesz tőle bajod, de ha hánysz, hasmenésed lesz, rosszul leszel, akkor azért nézesd meg magad orvossal, biztos ami biztos.
2017. jan. 14. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Áztatni csak kb. 20 percet hagytam, aztán leöntöttem a vizet és utána főztem bele az ételbe nagyjából 40 percig. Ha teljesen puhára főztem azóta, akkor még kell félni tőle? Ezért nem akarom kiborítani az összeset.
2017. jan. 14. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Max 1 fokkal többet fingasz, mintha teljesen megfőtt volna
2017. jan. 14. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha megfájdul/csikar a hasad, vagy felpuffadsz, akkor tudni fogod, mitől van... Ha nem áztatod és főzöd meg rendesen, akkor okozhat emésztési problémákat, mert elég nehezen emészthető, ennyi.
2017. jan. 14. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!