Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért reklámozzák, hogy a...

Miért reklámozzák, hogy a Himalaja, meg a parajdi sók a jók és a sima konyhasó káros a szervezetre (holott ez nem igaz)?

Figyelt kérdés
Az igaz hogy a kálium-jodád és a csomósodást gátlók(E535,E536) nem egészségesek, de lehet kapni (Patikában is, meg bevásárló központokban is) adalékmentes sót. (Pl.: 130 Ft/kg-ért is lehet kapni Tassi adalékmenteset. Tehát amiben nincs csak NaCl (97-98%) és a maradék 2% egyéb (Mg, Ca, SO4, K). Ezek nem károsak.
2017. ápr. 30. 09:28
 1/6 A kérdező kommentje:
2017. ápr. 30. 09:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Jódozott só kell a szervezetnek.
2017. ápr. 30. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Az adalékmentes só is fel van dolgozva,így a legtöbb értékes ásványi anyag,nyomelem kiveszik belőle,viszont nemkívánatos eljárásoknak vetik alá.

Kb.olyan a kólönbség,mint ha megeszel egy egész gyümölcsöt amiben ugye van gyümölcscukor is,meg megeszel egy süteményt,amiben finomított kristálycukor van.

2017. ápr. 30. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

És a 1000 Ft-os Himalája só?

[link]

2017. ápr. 30. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:
400 alatt is vehetsz Himalája sót... Több ásványi anyag van benne.
2017. máj. 1. 00:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
2017. máj. 1. 15:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!