Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a különbség a xilit és az...

Mi a különbség a xilit és az eritrit között?

Figyelt kérdés
2017. jún. 9. 16:45
 1/1 anonim ***** válasza:

A nyírfacukor, xilit


A nyírfacukor, vagy más néven xilit egy kukoricarostból, vagy nyírfakéregből előállított természetes édesítőszer, ami cukoralkoholnak minősül, vagyis elfogyasztását követően csak nagyon jelentéktelen mennyiségben szívódik fel szervezetünkben, így szinte egyáltalán nem terheli meg az inzulinháztartást. A kristálycukorral szemben jelentéktelen glikémiás indexszel rendelkezik, így míg az említett 68-as GI-vel, addig a xilit csak 7-tel. Az íz és az állag tekintetében a cukorhoz hasonló élményt nyújt, tészták kivételével sütéshez is alkalmas, de nagyobb mennyiségben hasmenést okoz.


Az eritrit, eritritol


Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, amely gyümölcsökben fordul elő, azokból vonják ki. Nem csak kinézetében, hanem az ízében is teljesen megegyezik a cukorral, azonban egészségügyi kockázat vagy problémák nélkül. Nagy előnye, hogy teljesen kalóriamentes, vagyis fogyókúrázók számára ez a legideálisabb édesítőszer. Mellette szól még, hogy semmilyen hatással sincs a vércukorszintre, és glikémiás indexe is jóval alacsonyabb minden egyes édesítőszerhez mérten. Az eritrit nagyon gyorsan képes felszívódni a szervezetben, de nem metabolizálódik, hanem azonnal, általában vizelettel ürül.

2017. jún. 9. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!