Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Östermelői igazolvánnyal mit...

Östermelői igazolvánnyal mit lehet árusítani?

Figyelt kérdés
Östermelői igazolvány

2017. aug. 7. 22:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Állat, állati termék


1. Élő állat (ideértve a méhcsaládot, a méhanyát, a méhbábot, a méhrajt is)


kivéve: a sportló, a versenyló, a kutya, a macska, a laboratóriumi állat, a vírus- és szérum-állat, a dísz- és állatkerti állat, a vadon élő, a vadasparkban és a vadaskertben élő fajok, a természetvédelmi oltalom alatt álló, gyűjtési tilalom alá eső állatfajok


2. Tej és tejipari termék


3. Madártojás héjában


kivéve: a gyógyászati tenyésztojás, a vadon élő madár tojása


4. Természetes méz (ideértve a lépes-, a termelői és az egyéb természetes mézet is)


5. Állati eredetű termék: nyers állati szőr nem textilipari célra, nyers toll legfeljebb tisztítva, nyers gyapjú, nyers finom vagy durva állati szőr


6. Nyers méhviasz és feldolgozási maradék termék


7. Propolisz (méhszurok), továbbá méhpempő, nyers virágpor, méhméreg, máshova nem sorolt méhészeti termék



Növény, növényi termék


8. Élő növény


kivéve: a hínár, az alga


9. Díszítés vagy csokorkészítés céljára szolgáló vágott virág, bimbó, lombozat, ág és más növényi rész


kivéve: a moha, a zuzmó, a tűlevelű ág


10. Zöldségfélék, étkezésre alkalmas gyökerek és gumók frissen, hűtve, fagyasztva, ideiglenesen tartósítva vagy szárítva, továbbá tisztított, koptatott, hámozott, darabolt, csumázott zöldség, burgonya


11. Gyümölcs és dió, valamint citrus- és dinnyefélék héja étkezésre alkalmas állapotban, frissen, hűtve, fagyasztva, ideiglenesen tartósítva vagy szárítva, továbbá tisztított, hámozott, negyedelt, felezett gyümölcs


12. Fűszernövények és fűszerek:


Fűszerpaprika


Borókabogyó


Sáfrány


Kakukkfű


Ánizsmag


Köménymag


Kapormag


egyéb hazai fűszernövények


13. Gabonafélék szemtermése, búza, kétszeres, rozs, árpa, zab, kukorica, rizs, cirokmag, hajdina, köles, kanárimag, triticale és más hibrid


kivéve: a malomiparban megmunkáltakat


14. Olajos magvak és olajtartalmú gyümölcsök: szójabab, földimogyoró, lenmag, repce, napraforgó, ricinus, mustármag, sáfránymag, mákszem, kendermag


15. Vetőmag, gyümölcs vagy spóra vetési célra


16. Ipari növények:


– komlótoboz és lupulin,


– növény és növényrész, ha az illatszer-, gyógyszer-, növényvédőszer- és hasonló iparban alapanyaga (angelikagyökér és -mag, anyarozs, bazsalikom, birsmag, bojtorján, borágófű, csillagvirág-hagyma, diólevél, fehér és fekete üröm, fekete bodza, fenyőrügy, galangagyökér, gyermekláncfű, gyűszűvirág, hársfavirág és -levél, hunyor, imola, izsóp, kamillavirág, kökörcsin, macskagyökér, mákgubó, maszlag, menta, morzsika, nadragulya, nőszirom, orvosi pemetefű, ökörfark-kóró, papsajt, rozmaring, rózsaszirom, rutalevél, sártök, szagos müge, szárcsagyökér, tárnics, útifű, vadmajoranna, vasfű, veronikafű, vidrafű, zsálya stb.), hazai gyógynövények


– szentjánoskenyér, cukorrépa, cukornád, barack- és szilvamag, pörköletlen cikóriagyökér


– gabonaszalma és -pelyva


– takarmánynövény: karórépa, marharépa, takarmányrépa, takarmánygyökér, széna, lucerna, lóhere, baltacim, takarmánykáposzta, csillagfürt, bükköny


17. Növényi eredetű nyersanyag fonásra, illetve seprű vagy ecset készítésére: nád, sás, fűzfavessző


18. Feldolgozott (véglegesen tartósított vagy konzervált, illetve közvetlenül fogyasztható) zöldség, gyümölcs és dió


19. Szőlőbor


20. Szőlőmust


21. Állatok etetésére szolgáló növényi eredetű termék: makk, vadgesztenye, kukoricacsutka, -szár, -csuhé, -levél, répafej, zöldségfélék héja, gyümölcshulladék stb.


22. Nyers dohány, szárítva is, de nem pácolva vagy fermentálva, dohányhulladék


23. Szerves trágya


24. Szőlővenyige


25. Fából kizárólag hasítással készített karó, cölöp, cövek, pózna, bot stb.


26. Len és valódi kender (Cannabis sativa L), nyersen


27. Karácsonyfa


28. Borseprő, borkő


29. Szőlőtörköly



Tevékenységek


1. Erdőgazdálkodás és e tevékenység termékei


2. Ültetvénytelepítés, amely tevékenység eredményeként a telepített növények legalább egy évnél hosszabb ideig talajhoz, helyhez kötötten a termesztés alapját képezik


3. A külön jogszabályban meghatározott kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés (a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 20.) FVM rendelet)

2017. aug. 7. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Kösszönöm szépen !
2018. jan. 2. 15:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!