Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi bajom lehet hogyha sok...

Mi bajom lehet hogyha sok élesztőt eszek?

Figyelt kérdés
2010. jún. 21. 14:25
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Sokat fogsz élni. Döglesztőt ne egyél!
2010. jún. 21. 14:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz a hasznos választ
2010. jún. 21. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Pl. kevésbé leszel gyűrődt: stresszűző hatása abban áll, hogy rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben. Magas B-vitamin tartalma jótékony hatással van az idegrendszer működésére, ezért ha gondokkal teli napokat élünk, egészségünk érdekében majszoljunk élesztőt, garantáltan jobb lesz közérzetünk.

+

Ha fáradékonynak érezzük magunkat, akkor is kiváló segítség lehet, hiszen az élesztő energiával tölti meg testünket. Kismamáknak nagyon ajánlott fogyasztása, hiszen igen gazdag folsavban.

Akiknek székrekedés keseríti meg napjait, fogyasszanak nagy mennyiségben élesztőt, hiszen annak emésztést serkentő hatása bizonyított.

Ezen túl nagy szerepe van a szénhidrátok lebontásában is, így remek táplálék-kiegészítő.A naponta, rendszeresen elfogyasztott élesztő semlegesíti a stresszhatást.

2010. jún. 21. 14:32
 4/5 anonim ***** válasza:
89%
Ha gombás megbetegedésed van vagy hajlamos vagy rá, akkor nem szabad túlzásba vinni, ugyanis valami módon köze van egymáshoz az élesztőgombával. Nem tudom, hogy van pontosan, de magamon is észrevettem, nem akart elmúlni, aztán leálltam mindenről, amiben élesztő van (kenyér, kelt tészták) és utána nagyon hamar meggyógyultam.
2010. jún. 21. 14:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, ha valaki hajlamos a gombára, illetőleg candidás (az is egy gomba), annak nem ajánlott enni. Candidások semmit nem ehetnek, amiben élesztő van, kenyeret sem, csak speciálisat, élesztő nélkül.
2010. jún. 21. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!