Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 19 évesen öregnek érzem...

19 évesen öregnek érzem magamat. Más is van így hasonlóképpen közületek?

Figyelt kérdés

Nem az életkoromon van a hangsúly. Egyébként egy 60 évest sem tartok öregnek, akárhogy is számolom, még 30 éve is hátra lehet, és a 30 év önmagában sem kevés, hiszen annyi idő alatt felnőtté válik egy kisgyerek.


Úgy érzem, hogy bennem öregedett meg valami. Talán az emberekhez való hozzáállásom, és számtalan ehhez fűzhető tulajdonságom tesz vénné. Másrészről pedig gyermeki vagyok, mert egy madárnak is örülök, ha meglátom, sőt az állatokkal nincsen bajom, őket szeretem. Na de az emberekkel szemben mintha ki lennék égve.


Mondok egy példát:


Egyik nap a papám büszkén mutogatta az elpusztult patkányt a patkányfogóban. Hogy ő mekkora király, mert kirakott egy csapdát... Én megsajnáltam, kapásból kitört belőlem a szomorúság, akaratlanul is kimondtam, hogy szegényke... Erre a patkányvadász papám remekül lehülyézett, majd oktatni kellett, hogy a patkány kártevő, mindent felzabál. Gondoltam magamban, hogyha nem lenne ilyen a putrija, talán patkány sem lenne. Így is összeszólalkoztunk, elmagyaráztam neki azt, hogy miért az ember a legnagyobb kártevő, utána már nem volt kedve kommunikálni velem (nekem sem vele.)


Nem vagyok jóban a családtagjaimmal meg úgy senkivel sem. Nem szeretek vitatkozni, de egyszerűen muszáj kimondanom amit gondolok, hűnek kell lennem magamhoz, a gondolataimhoz. Persze ha éppen pozitívum vagy dicséret, akkor azt nyögöm ki, de úgy utálom a kétszínűséget! Nekem senki nem mond semmi kritikát, hogy fejleszteni tudjam magamat, mert a jellemtelenség nagy divat. Egymagam csak annyit állapítottam meg, hogy az utóbbi időben türelmetlenné váltam, nyers a jellemem, és antiszociális vagyok. - Nem önszántamból. Ha egy olyan társaságnak lehetnék a részese, amely hajlandó a dolgok egészét végigmérni, aszerint cselekedni, eszem ágában nem lenne flegmáskodni / elvonulni.


Részben hibás vagyok, mert túl komolyan veszem az emberek szavait, de basszus, nem azért tanultam meg kommunikálni, hogy azzal helyettesítsem a tetteimet vagy hogy azzal leplezzem magamat.


Engem nem érdekel, hogy családtag-e az illető vagy a postás, ha kedves és képes átlátni a dolgokat, jóban leszünk. Ha nem, legalább NE dicsekedjen olyannal, ami számomra bicskanyitogató lehet.

Testvéremmel sem vagyok jóban. Most már kiírom ide, lehet tényleg én bolondultam meg:


Chipssel reggelizteti a 2 éves gyermekét. Minden nap csokit eszik. Nevelést hagyjuk is, el lehet képzelni, gondolom... Egyik nap a főztömet úgy ette, mint aki életében nem látott még főtt kaját. Engem szépen kibeszélnek, mert vannak rögeszméim, viszont abból a gyermekből cukorbeteg lesz, de szólni nem lehet nekik, mert kifakadnak. Nyilván nincs gyermekem, minek pofázzak. Jogos. Viszont nem fogok azért szülni, hogy megfeleljek a társadalmi elvárásoknak, inkább tartsanak egy terméketlen, szerethetetlen nőnek a későbbiekben, de nem fogok egy szerencsétlen gyerekből valami idegroncs felnőttet létrehozni, mert nincs türelmem, olyan egzisztenciám, semmim. Sok hiányosságom van, de úgy kapaszkodom a számomra reális dolgokba, hogy kezdem úgy érezni, én képzelődöm.


Megrogyott bennem valami az elmúlt években, nem tudok senkire sem ''úgy tekinteni'' valahogy mindig érzem a robbanásveszélyt, ha valamelyik családtagommal találkozom, (szerencsére ritkán) ismerősök / barátok meg nincsenek is. Korosztályom eszméletlenül pörög, nyugtalan, zavarodott, az idősebbekkel ugyanaz a probléma mint a családtagjaimmal, megbolondulok, úgy érzem.


ápr. 11. 07:59
 1/9 anonim ***** válasza:
65%

Elég érettnek tűnsz 19 éves korodra,az átlaghoz képest. Nem is csodálom ha ki vagy égve ha senki nem ért meg,nem áll ki melletted. Talán még a patkányos dologra azt mondom,lehet ha szónélkül hagytad volna valamivel jobb lenne a kapcsolatotok,bár tudom neked van igazad,csak papádhoz sajnos nem fogja fel az egészet.

Viszont a gyerek egészségtelen ételekkel való etetése az tényleg durva,de az a baj te hiába szólsz,rád nem fognak hallgatni.

Vannak szüleid,ha igen velük milyen a kapcsolatod?

De én bízok benne,hogy találsz egy igaz barátot aki megért. Azt meg nem tudom miért írod,hogy nem szeretnél gyereket,mert nem szeretnéd,hogy idegroncs legyen.Ha elköltözöl a gonosz emberektől akkor a leendő pároddal biztos jól felnevelnétek.

ápr. 11. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Megleptél, első. Azt hittem okoskodónak tűnök majd másoknak, pedig nem az a szándékom, hogy megmondóember legyek.

Papámmal sosem volt jó a viszonyom. Lenéző, szerencsére nagyon ritkán találkozom vele is.


Neked mi az elgondolásod / szemléleted? Milyen véleményen vagy?

ápr. 11. 08:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Mármint mivel kapcsolatba kérdezed most?
ápr. 11. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 ssaa ***** válasza:

Túlságosan magadba vagy roskadva, kedves Kérdező.

Úgy vélem, hogy képtelen vagy kompromisszumokat kötni, pedig ez nagyon fontos az életünkben.

Jómagam elítélem az állatkínzást, de a patkányirtást támogatom, mert tönkre teszi az építmények falát azzal, hogy járatokat épít bennük, betegségeket terjeszt, megöli a háziszárnyasokat (életben akar maradni ő is...). Egyszóval: KÁROS!

Nézz körül a veled egyívásúak között és azon személyek módján cselekedj, akiknek a tetteit jónak látod. Ekkor barátaid (barátnőid) is lesznek.

Fogadd el, hogy annak is igaza lehet, aki nem ért veled egyet.

Ffi/79.

ápr. 11. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Tele vagy frusztrációkkal, olykor önellentmondásokkal és önigazolásokkal. Kicseng némi önteltség, önfényezés, egoizmus. Nincs önkritikád. Többek közt azért is nézel le másokat, mert ebből is próbálod az önértékelésedet erősíteni, meg azért, mert gondok akadnak az empátiáddal is, mégha néha megnyilvánul is akkor, amikor nincs rád hatással, nem ellentmondó érzéseidnek, külső szemlélődő vagy.
ápr. 11. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Na az egoizmus messze áll tőlem. Valami nagyon rosszul jöhetett le Neked, vagy nem érzékeltettem eléggé, hogy mit akarok (megesik hogy 2 ember elbeszél egymás mellett) az önkritikát gyakorlom, nem vagyok megelégedve magammal, és hiszem, hogy az elégedetlenségem előrébb visz majd.


Kompromisszumot nehéz is kötnöm, mert makacs vagyok, de ez nem egy olyan “vita” ami objektív, például 2 + 2 az 4, de ha azt mondom akaratosan, hogy 3, és valaki elmagyarázza nekem, belátom a hibámat. De az életszemléletemet mindig meg tudom magyarázni, a másik fél meg csak bólogat, és érzem, hogy kezd feleslegessé válni a magyarázatom. Ezért sem jövök ki senkivel.

ápr. 11. 11:34
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező, az teljesen érthető, hogy vannak elveid, de szerintem kicsit fekete-fehéren látod a dolgokat.

Azzal nincs gond, hogy van egy saját értékrended, és azt helyezed előtérbe a döntéseidnél, de amint láthatod, a világ tele van olyan emberekkel, akik nem képviselik a te nézeteid. És ezért nem kell őket utálnod, vagy lenézned, csak elfogadni, hogy ilyen van, mégha szerinted nincs is igazuk. Mindenki éli a saját kis életét. Fogadd el, hogy nem te fogod megváltani a világot, a "rossz" mindig is létezni fog.


Mindenkinek megvan a saját oka, a saját igaza, hogy mit miért tesz, és legtöbbször ennek oka nem a rosszindulatúság, hanem pusztán a tudatlanság, és az ilyen emberek sokszor nem is nyitottak az új befogadására.


Szerintem próbáld meg mélyebben megérteni az embereket, nyiss te az ő nézőpontjuk felé, legalábbis annyira, hogy ne utáld őket egyből a hülyeségeik miatt. Nem tudsz mindent megváltoztatni, és ebbe törődj bele, mert hosszútávon csak saját magadnak ártasz vele. A saját életeddel foglalkozz, és építs olyan ismeretségeket, ahol hozzád hasonló értékrendű emberekkel töltheted az időt.

ápr. 11. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 ssaa ***** válasza:

Felmerült bennem egy kérés, amit fentebb nem írtam ki:

Hogyan látod, hogyan ítéled meg az osztálytársaiddal, tanítóiddal, barátaiddal, rokonaiddal, egyszóval az emberekkel való eddigi viszonyodat?

Sok emberrel kerültél konfliktusba a nézeteid miatt?

Esetleg leírnál 1-2 esetet?

ápr. 11. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok csőlátású, csak nem hagyom befolyásolni magamat. Nekem senki ne mondja azt, hogy szerethető az a nő és férfi, aki a gyerekének nem főz, folyton lepasszolják, nem viszik természetbe, holott heti 3 - 4 szabadnapjuk van, (néha több, néha kevesebb) kakaón él, kakaóscsigán, engem meg kiröhögnek mikor levest főzök. Gúnyosak, irigyek másokra.


Konkrét szituáció... Nem is tudom. Sulis régen voltam, nem kommunikáltam soha senkivel sem a suliban. Konfliktusom viszont mindig volt. Egyik gyerek odajött, belém rúgott, el akart futni, én meg levágtam neki egy taslit, ne kössön már belém. Buta gyerek volt, és engem szemelt ki magának.


Aztán volt olyan, aki leült a helyemre, és azt mondta, hogy keressek másikat, amikor nem volt üres pad, 1 ember mindenhol ült, én pedig egyedül ültem hátul, nem akartam senkihez menni, mindenki utált. 3x megkértem, hogy üljön a saját helyére, de csak röhögött rajtam. Felkaptam a gyereket székestül, lerázogattam róla, fiú létére elég gizda volt, elment onnét.


Sosem hagytam magamat, de minden egyes nap volt valami csesztetés, mintha élvezték volna, ahogy szikrázott a levegő olyankor.


Amikor beszélgettem, az társkeresőn volt. Kutyákról volt szó éppen, elkezdte mondani a pasas, hogy 80 kilós rottweilere van. Standard roti eleve fele ennyi, max egy nagyon kicsivel több. Elkezdte osztani nekem az észt, hogy a kutya elvan kint egyedül, eljátszik, meg hogy agresszív másokkal.


Mondom neki, hogyha szocializálná, foglalkozna vele, és nem kerti díszként funkcionálna, akkor nem lenne agresszív... 20 perce sem beszéltünk, már összekaptunk, mert szerinte a kutya kintre való egyedül, 0 élménnyel... Ezzel sem tudtam azonosulni. Nagyon sok minden zavar.


Volt, akit az zavart, hogy nem járok bulizni... Nekem mindegy, ki mivel tölti az idejét, itt ő akart megváltoztatni, és nem szállt le a témáról valamiért.

ápr. 11. 12:55

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!