Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szakácsként végeztem tavaly...

Lac04 kérdése:

Szakácsként végeztem tavaly és elég sok helyen voltam már próbanapon nem sok sikerrel. Kevés a tapasztalat meg ilyenek Már kivagyok idegileg, lehet hogy nem nekem való ez a szakma?

Figyelt kérdés
Vagy esetleg csak a megfelelő munkahely kéne ahol fejlődhetek? Jó lenne csinálni a szakmám hisz van benne pénz
2013. márc. 21. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát ha szereted a szakmádat ne ad fel ,próbálkozni kell több helyen . Nekem is a szakács az eredeti szakmám de nem sokat dolgoztam benne. Járd végig az éttermeket és kérdezd meg van -e felvétel.
2013. márc. 21. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet hogy másképp kellene elindulni. Először kezd kisebb dolgokkal. De komolyan. Egyik szakács ismerősöm úgy indult el, hogy a Mekiben kezdett, utána pizzaszakács volt.

Ha kitartasz, így tudsz szép lassan egyre jobb munkákat találni! Egyre több tapasztalatod is lesz és közben nem kell null forintból otthon malmozni.

2013. márc. 21. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia, nekem sok vendéglátós ismerősöm van. Mi konkrétan a problémád? Elmész próbanapra és utána nem hívnak fel?

Mert általában, ami a szakácsokkal a probléma szokott lenni:

- végzettség ide vagy oda, marhára hülye, nem tud főzni, alapvető dolgokkal nincs tisztában

- nulla ízlése van, nem tud szépen tálalni, csak odaba..ssza az ételt a tányérra valami kis gagyi zölddel megszórva

- túl sok pénzt kér (az átlag szakács fizu 10 ezer/nap manapság sok helyen)

- nem vagy szimpatikus a többi dolgozónak (nem szeretik például, ha valaki elsőre túl sokat pofázik, előadja magát, közben a tudása nulla, nem próbál meg alkalmazkodni a többiekhez, nem tiszteli az idősebbeket stb.)


Szóval gyakorolj egy kis önkritikát, komolyan szállj magadba és gondold végig, hogy jó szakember vagy-e? Jó ételeket főzöl? Szépen tálalsz?

2013. márc. 21. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

a szakács szakma viszonylag jó dolog, bár mostanában mindenki tücsökszakos aki nem mérnök, vagy politikus.


szeritem csak 1 normális munkahely kéne neked,de ilyen mnapság nincs, mert van helyetted 100 másik tapasztaltabb, aki kevesebbért elvállalja, így nem foglalkoznak veled. mostanában nem a pályakezdők világa van ebebn az országban.

2013. márc. 21. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi Mindenkinek

Kedves 3.ik válaszoló: Igazából a tapasztalattal van gondom hogy kevés nem főzök rosszízűen nem pofázok vissza tálalni nem sokat tálaltam de szerintem menne egyszerűen csak sok mindenbe kéne még fejlődnöm és szeretném ha hagynának picit érvényesülni.És elvileg 3 hónap lenne a próbaidő.De ezek meg egy nap alatt eldöntik hogy miújság,pedig új környezethez új emberekhez új konyhához idő kell míg belerázódik az ember nem beszélve arról hogy ahány hely annyi étlap...

2013. márc. 26. 18:12
 6/8 bumbi02 ***** válasza:
Kezd konyhasegédként. Én is úgy kezdtem. Előbb el fogsz tudni helyezkedni aként, és szakmai tapasztalatot szerzel. Főleg ha tudják hogy van szakács végzettséged, több feladatot bíznak rád.
2013. márc. 27. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen bumbi :) megpróbálom.

Csak ugye ott meg az a hátrány hogy nem is adnak annyi pénzt :S

2013. márc. 28. 08:24
 8/8 bumbi02 ***** válasza:

Hát persze, kevesebbet adnak, de valahol el kell kezdeni. Én speciel fél évig csak konyhasegédként dolgoztam, utána nem volt baj azzal, hogy szakácsnak felvegyenek.


És inkább keress fél évig kevesebbet, mint fél évig semmit:)

2013. márc. 28. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!