Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek ezek melegek?

Szerintetek ezek melegek?

Figyelt kérdés

Legjobb barátomról és egy évvel idősebb iskolatársról lenne szó.

Nagyon fura mikor a barátom és ez a személy találkoznak. Köszönnek, és egymás szemébe mosolyognak és ilyen ha váltanak egy két mondatot mind a kettő gyerek ilyen hogyismondjam mézesmázasan beszélnek egymással. Kérdeztem erről (nyilván nem arra hogy meleg) hanem hogy ismeri-e a gyereket stb. Ő azt mondta nem nagyon csak suliba és nem beszélnek sokat (valószínűleg csak annyit amennyit látok)

Nem lenne bajom ezzel, csak a legjobb barátomról van szó, és nekem nyugodtan elmondhatja ha más és ha ennyire nem bízik meg bennem ez nagyon rosszul esik. Rá kérdezni nem akarok félek hogy megsértődik.

2021. jún. 1. 10:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Na, ez a beszéd, majd írd meg mi lett ha gondolod:D
2021. jún. 2. 00:26
 12/16 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Úgy gondolom, hogy a "legjobb barátod", akivel két éve tartó bizalmas viszonyban vagy, majd elmondja Neked, hogy meleg-e, vagy sem, biszexuális-e, vagy sem, tetszik-e neki a közös ismerősötök, vagy sem.

A bizalom ajtaja kifelé nyílik, nem lehet betaszítani erővel.

Ha az én jó barátom hasonló helyzetben lenne, s talán tetszene neki egy fiú (vagy lány), akinek még a puszta megjelenése is elterelné a figyelmét...

...ezt teljesen természetesnek venném, mert az ember ilyen, mert ez a természetes reakció. Nem neheztelnék azért, mert nem tud rám annyira koncentrálni, mint az eddigi két évben, hanem tisztelettel venném tudomásul az (feltételezett) érzéseit, a zavarodottságát, és _diszkrét barátként_ én fújnék visszavonulót, s terelném könnyed mederbe a beszélgetést, mert mint barát, tudom, hogy majd később is rá fogunk érni megvitatni azt az abban a pillanatban olyan fontosnak érzett témát... ...de még csak kínos helyzetbe sem szeretném hozni azzal, hogy egyértelmű legyen abban a helyzetben a zavartsága, az érzelmi összezavarodottsága, ami miatt nem tud száz százalékban koncentrálni...

Ha az én fiú barátom hasonló helyzetben lenne, s talán tetszene neki egy fiú, akkor nem azon dohognék, hogy mennyire megsértett engem azzal, hogy nem beszélt arról, hogy talán meleg vagy bi hajlamai vannak, hiszen ezzel egyértelművé teszi számomra, hogy nem bízik bennem, és ez engem bánt, nekem nagy fájdalmat okoz... ...nem, nem dohognék és nem sértődnék meg, hanem azon gondolkodnék, hogy milyen nehézsége lehet ezzel szembenézni, ezt elfogadni, feldolgozni, milyen nehéz lelki teher lehet, ha ezt rejtenie kell a családja és a környezete előtt, milyen sérelem, fájdalom, csalódás érhette már barátoktól emiatt, vagy ha nem érte, mennyire nehéz lehet neki az ilyen csalódástól való félelemmel együtt élni...

Számomra a barátság önzetlen, a másik javát akaró, mély empátiát kívánó érzület, s nem a saját érdekeimre, érzéseimre, fájdalmamra koncentrálást takarja.

Ha érezném egy barátomnak tartott emberben, hogy ugyanilyen rejtett önzéssel, sértődékenységgel kezeli a kapcsolatunkat, mint amiket Te leírtál, akkor én is félnék elmondani neki, hogy meleg vagyok, mert egy ilyen felvállalás mindig kitárulkozás és egyben kiszolgáltatottá válás, környezettől függetlenül --- s ezt nem tenném meg, csakis önzetlen és engem, valamint az aktuális érzelmeimet is teljesen elfogadó ember felé...

2021. jún. 2. 22:48
 13/16 A kérdező kommentje:

Utolsó, tanultam valamit köszönöm szépen hogy leírtad.

Próbáltam beszélni vele. Úgy kezdtem, hogy bementem szerdán reggel a suliba és elmentünk sétálni a folyosón, és direktben rákérdeztem, hogy miért mosolyog rá arra a gyerekre a folyosón, mert ez nekem fura. Ő meg kiakadott rám hogy mi az hogy én figyelem meg az ő dolga ez. Tegnap reggelig nem is beszéltünk, én bocsánatot kértem tőle, hogy megbántottam, ő is bocsánatot kért hogy kiakadt. Most ezek után nem tudom hogy meleg-e, de nem érdekel, valószínűleg tényleg nem bízik bennem ha az esetleg. Ha az, én támogatni fogom.

2021. jún. 4. 19:16
 14/16 A kérdező kommentje:
Rosszul esett olyan mintha nagyon önző lennék, de én csak azt szeretném hogy ha én meg bízok benne, ő is nyugodtan bennem
2021. jún. 4. 19:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Na jó, ha ezen kiakadt, akkor 99%, hogy meleg:DD
2021. jún. 5. 12:00
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Későn válaszolok, de ha ezen kiakadt, akkor elég nagy az esélye annak, hogy tetszik neki az említett személy.
2021. jún. 25. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!