Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Lakóhely, szomszédok

A kérdés

Ti szólnátok, ha társasházban rendszeresen este 8 óra után mosnak a mosógéppel?

Nemrég költöztünk ebbe a panelba. Átlag este 9-11-ig mosnak, dübörög a centrifuga.. kisbabával vagyunk... Én már több társasházban laktam, de ilyet még nem tapasztaltam, zavaró és rendkívül illetlenségnek tartom! Azt is észrevettem, hogy több család csinálhatja, mert különböző mértékben, és több irányból szűrődik át a zaj. Szerintem nem kommunikálnak egymással, hanem megmutatják, hogy én is tudok ám késő este mosni.. Én szeretnék szólni nekik, bár sajnos nem tudom kinyomozni kit érint, a lépcsőházban nem lehet egyértelműen hallani, és az is lehet, hogy a falszomszéd másik lépcsőházból jön a zaj. A problémám az, hogy a társasház házirendje 20 óráig engedi a zajjal járó munkák elvégzését, de a csendháborítási törvény 22 óráig. Bár ugye többször átnyúlnak 22 órán felül is.

Keress kérdéseket hasonló témában: Szomszédok

 2015. jún. 29. 10:35  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6 7
A kérdező kommentje:

Igazán humoros.. "nevelésnek hívják". Figyelj, Te azért írtál, hogy direkt kötekedj. Nekem szerencsém van a kisbabámmal, sőt a szomszédok is megjegyezték, hogy nem is hallják, mintha nem is lenne kisbaba a házban.. igen, elég gyakran el is felejtik... Egyszerűen az én véleményem az, és nem is változik, hogy az aki, meg tudja oldani máskor és csak azért is ilyen későn mos (nem az első kommentelőre gondolok), az illetlenül viselkedik és szarik a másik fejére.

# 21/66Időpont 2015. jún. 29. 12:08 Privát üzenet
Ez a panel feeling. Engem meg az zavar mikor éjjel 1 körül hazaér a taxis és az ablak alatt parkol le. De ez van...hozzá kell szokni. Nekünk a gyerek is ide született már 1 éves múlt nemrég.) De megszokta.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 22/66Időpont 2015. jún. 29. 12:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Na figyelj, akkor elmesélem, hogy éltünk mi az előző albérletben.

Fölöttünk egy éjszakai pillangó lakott. Egész éjjel jöttek hozzá kuncsaftok, folyton hallani lehetett a magassarkú cipője klaffogását (és örültünk, ha csak azt :D )

Mellettünk egy kedves roma család lakott 4 kicsi gyerekkel. Sorban sírtak valamiért, ha egyik kezdte, a másik folytatta.

A másik szomszédunk metal-rajongó volt. Őrült hangerőn nyomatta nappal a HRRRR,GGGGRRRR,KRRRR- "zenéjét".

Az alattunk lakónak az volt a mániája, hogy a csillárját minden héten máshova variálta. Emiatt felfúrt lyukakat a falba (még a linóleum és felpúposodott ). Mindezt éjjel 2-kor akár, ha rájött.

Mi úgy intéztük el, hogy mikor nem tudunk aludni tőlük, még hangosabbak lettünk, mint a fölöttünk élő "Kliff-Kloff-Kliff-Kloff-AAAhh-AAhhh Klofitíren-Klofita - kisasszony". Akkorákat nyögtünk és úgy megrecsegtettük az öreg Gabi heverőt, hogy jobb se kell :D

Akkor csend lett.... élvezték a cirkuszt, az ingyenműsort. Hidd el, máshol sincs másképp, a csendháborítás kb. egy bomba robbantásától kezdődik, de arra sem mindig jönnének ki. Babák mindenhol születnek és nem érv, hogy "nem szándékosan" sírnak. Akinek nem sajátja a gyerek, az utálja hallgatni. Te is zavarsz másokat. Nekik nem tüncibünci a gyereked.

Ez van, ilyen egy társasház. Mi azóta kiköltöztünk egy prérire igaz, csend van, ám félóra gyalog a város és még onnan busz.

Nektek is van választásotok, de mindennek van előnye, hátránya.A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 23/66Időpont 2015. jún. 29. 12:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Aki kaptárba költözik ,ne csodálkozzon ha zümmögnek a méhek. Ősi dakota közmondás.

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 24/66Időpont 2015. jún. 29. 12:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Én megértem, hogy nálam Ti sokkal türelmesebbek vagytok, de azt nem fogadhatom el, hogy valaki azért, mert nem is próbált meg kommunikálni a másikkal, hanem tűrt, ezért engem is tűrésre buzdít. Sajnos én meg azon az elven vagyok, hogy nem vagyunk birkák. Az emberek fele azt csinál, amit akar, képtelen bizonyos íratlan szabályok, magatartási normák szerint élni, a másik fele, meg tűr, beletörődik. Elhiszem, hogy zavarok másokat, de bizonyos korlátokon belül, emberi időben, és még ekkor is ügyelek arra, hogy a lehető legkisebb mértékben. A kisbabám valóban jó alvó és keveset sír, szerencsére legtöbbször csak izgulok, hogy ne ébredjen fel. Én továbbra is bízok a kommunikációban, és az emberekben, még ha látom, hogy itt most senki nem ért velem egyet. Azzal is tisztában vagyok, hogy vannak jogi lehetőségek, pl. jegyzőnél birtokháborítási eljárás, házirend folyamatos megsértése, lehet többféle eljárást kezdeményezni, nem fogok, ez egyáltalán nem cél. Továbbra is azt mondom, hogy nem kérek lehetetlent, csak azt, hogy aki tudja, oldja meg úgy hogy szükségtelenül ne zavarja a másikat. Nem vagyok híve annak, hogy cserébe én mondjuk neki álljak este 9-kor fúrni, vagy flexelni, esetleg én is beálljak a sorba. Ha nagy lenne a gyerek akkor sem. A megbeszélés híve vagyok, sajnálom, hogy az emberek többsége erre már nem hajlandó. Sőt, éppen pont, hogy fúrni készülök, és tudom, hogy a mellettem lakó, műszakos, és van bennem annyi, hogy átmegyek megbeszélni vele, mikor nem zavarom. Ezt meg, empatikus, kultúrált viselkedésnek nevezik!! Ha beszélek valakivel, és nyilvánvaló, hogy olyan helyzetben van, mint az első hozzászóló, megértést fogok tanúsítani. Nem hiszem, hogy nem bunkó viszont az, aki simán máskor is megtudná oldani, és csak azt javasolná, hogy neveljem meg a gyerekem, meg ne én szabjam meg.., és minek költöztem ide... és a többi. (egyébként az én véleményem meg az, hogy költözzön az tanyára, aki nem tud közösségben élni! Nem azt jelenti közösségben élni, hogy éjjel-nappal egymás miatt szívunk, azt csinálunk, amit akarunk, bizonyos határok azért csak léteznek! Ezért is van a Házirend, hogy keretbe foglalja, hogy mit mikor hogyan, meddig.. Köszönöm a válaszokat, de én továbbra is úgy vagyok vele, hogy meg lehet beszélni a dolgokat.

# 25/66Időpont 2015. jún. 29. 12:59 Privát üzenet

Akkor miért itt kérsz tanácsot, menj át, beszéld meg?

Bár szerintem 1 évet ki lehet bírni, hamar felnőnek azok a gyerekek. Mosni meg továbbra is fognak sőt, nem biztos, hogy hiperszuper beállítós mosógépük van lehet, hogy ők nem tudják időre programozni.

A rendőrségen meg kinevetnének, ha ezért bejelentenéd őket.A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 26/66Időpont 2015. jún. 29. 13:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Azt még mindig nem mondtad el hogy kivel is fogod megbeszélni a dolgot, hiszen abban sem vagy biztos hogy egyáltalán abból a lépcsőházból csinálja -e valaki. Tényleg végigkopogod majd az ajtókat este, felébresztve a fél házat? Vagy mi a terved? Halál komolyan kérdezem.

A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 27/66Időpont 2015. jún. 29. 13:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Kíváncsi voltam a véleményekre. Még mielőtt beszélek velük, hogy lássam, hogy áll hozzá a többség, mire számítsak.

Írtam világosan, hogy nem cél.# 28/66Időpont 2015. jún. 29. 13:09 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Halál komolyan nem vetted ki a hozzászólásaimból a hozzáállásomat?? Majd pont én fogok késő este mindenkit felverni! Nyilvánvalóan, hogy normális időben fogok érdeklődni, és csak a falszomszédaimnál, és úgy fogok beszélni, hogy ne bántsam meg, nem megyek ujjal mutogatni, hanem jelzem a problémámat, nem felelőst keresek, hanem elmondani mit szeretnék. Ha nem inge, nem veszi magára. Ennyi. Keresel még rajtam fogást?

# 29/66Időpont 2015. jún. 29. 13:14 Privát üzenet
Nem, már mind megvolt. Nem lesztek népszerűek az biztos, de hát kell a tapasztalat. Az élni és élni hagyni elvet rúgod most fel. Aki most nem panaszkodik a babára az innentől fog, mert alkalmazkodnak az ingerküszöbödhöz. Tudod, te is panaszkodsz, ők is fognak. Mindezt egy mosás miatt. Te tudod.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 30/66Időpont 2015. jún. 29. 13:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mikortól van este csendháborítás? Azt is hallottam már, hogy nem időpontra nézik hanem egy megadott hangosságot kell tullépni. Ilyen esetben hívhatnak rendőrt? (nem társasházban...
Cigizhetek társasházban a szagelszívó alatt? Nem megy át a szag a szomszédba, vagy a folyosóra?
Titeket zavar, ha társasházban este 9 után megy a szomszédban a mosógép?
Egy pizzeriát üzemeltetünk Zegen. Nyitva tartásunk hétköznap 10:22:00-ig, hétvégén 11:23:00-ig. December 23-án este 8-tól lesz egy zártkörü rendezvényünk, ami valószínű tovább...
Én egy 67 éves egyedül élő férfi vagyok. Egy társasházban lakom! Egy fiatal pár lakik a szomszédomban! Verik a falat ha este 10 óra után beszélek vagy telefonálok ....
Mennyire parasztság egy társasházban most (este 10-kor) nekiállni porszívózni?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Lakóhely, szomszédok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!