Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, hogy a lakóház ne...

Mit tegyek, hogy a lakóház ne utáljon ki?

Figyelt kérdés
Két éves gyerekkel vagyok egyedül. Az apa nem érdeklődik utána. Sem a nevelésben sem anyagilag nem lehet rá számítani. Emiatt nagyon kellett hogy olyan munkám legyen ami kicsit is jobban fizet, és ehhez néha hétvégéznem is kell, meg van, hogy nagyon korán megyek hétköznap. Ilyenkor vannak bonyodalmak. Ha én már négykor elmegyek itthonról, (munkahely másik városban) akkor anyám jön fel, marad itt egy kicsit az alvó gyerekkel, majd ébreszti és viszi bölcsibe. Anyám képtelen csendesen feljönni a harmadikra. Mindig magassarkúban jár és szépen felkopog hajnali négykor, mindenki örömére. Szóltam már neki erről, de közölte, hogy csak ezért nem fog osonni és ha nem tetszik, kérjek meg mást. De nincs más! Sok mindenben nem értünk egyet, de szükségem van a segítségére. Hiába morognak a szomszédok, akkor is fel kell jönnie valakinek. Kicsit süket is, ezért ha megjön, mindig hangosan köszön. Tehát a korai reggelek ilyenek. Ha pedig hétvége és korai kezdés egyszerre, már előre félek, hogy milyen levél vár majd az ajtómon. Kaptam már eddig hármat is. Kettőt ugyanattól a lakótól és egyet mástól. De itt még nem érnek véget a zaj problémák. Sajnos, bár nem egészséges, van, hogy a bölcsiben marad a gyerek zárásig, mert kell a túlóra. Csomószor utolsóként hozom el, és ez megviseli őt. Látja, hogy mindenkit visznek haza csak érte nem jövök. Ilyenkor nagyon nehéz fegyelmezni. Minden eszközből kifogyok, mire hazaérünk. Én is fáradt vagyok, ő is kimerült, nyűgös, és kevés időt van velem a nap folyamán. Nehezebb abban a kevés kis időben erősebben fellépni, mert azt sem akarom, hogy csak a szigort lássa tőlem. Vannak hangos hisztik az esték folyamán ebből adódóan, de nem minden estén. Emiatt levelet még nem kaptam, de nagyon morognak rám a hátam mögött, amit vissza is hallottam nem egyszer. Talán már késő a kérdés is, mert már most mindenki utál, aki közelebb van hozzám a házban. De a többieknek is én vagyok a pletyka téma.
2018. jún. 17. 23:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Keress másik munkát. Ahogy látom a mostani opcio senkinek nem jo. A tarsadalom mindig csak tükörkép. A ti anarchiátokat tükrözi vissza. Egyfajta jelzés hogy kapj észbe. Foggal körömmel pályázgatnék mindenhova.
2018. jún. 17. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Komolyan és őszintén, nagy ívben tennék rájuk. Ha jól értem a nap nagy részében otthon sem vagytok. Biztos másnak is van síró gyereke, süket nagyanyja, vonyító kutyája vagy hangos mosógépe. Előbb gondolkoznék el egy másik munkahelyen, de nem a szomszédok miatt. Az ilyen szomszédok valami rosszat úgyis mindig találnak másokban. A normális emberek megkérdezik hogyan segíthetnének.
2018. jún. 17. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon sajnálom ami veletek történt. Egy nagyszerű anyuka lehetsz. Figyelj én azt csinálnám akitöl kapom a leveleket hogy ki írok pl a faliujságra mi történt velem és hagyanak békén v támogassanak és ez megszünik. De elsőnek igaza van jobb lenne jobb munkahely. Pl postába ott fix idő van nem állom munka de gyorséttermi talán hát az biztos hogy nehéz most nektek de kitartás minden rendbe jön nem tudod ügyvédel kicsikarni az apjátol a pénzt?
2018. jún. 17. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim válasza:
62%
Tojd le a szomszédságot! Viszont ez így a gyermekednek nem jó! Próbálkozz másik munkahellyel!
2018. jún. 17. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

“munkahely másik városban”

Az meg miért? Van egy jól fizető melód, akkor költözz a munkahelyed mellé. És mi van a gyerek apja rokonságával, értem, hogy őt nem érdekli, de a másik nagymamát sem érdekli az unokája? Gyerektartást meg pereld ki, az amúgy sem a tiéd, hanem a gyereké.

2018. jún. 17. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A tartásdíjat a bíróságon keresztül ki kell követelni. Nem lehet belenyugodni, hogy nem kapsz. Fordulj a bíróság ingyenes jogsegély-szolgálatához.

A levelezős szomszédoddal ülj le, és avasd be, hogy mi a helyzet. Mondd meg neki, hogy te próbáltad, de nem tudod elérni, hogy az anyád másik cipőt vegyen. A többi lakóval is szóba lehet állni emberi módon, nem ellenségnek kell őket tekinteni, és akkor ők se fognak téged annak látni.

A gyerekedet ne akard fegyelmezni, hanem szeresd. Értsd meg. Fáradt. Vedd fel, ölelgesd, told haza babakocsiban. A hiszti valamilyen szinten normális ebben a korban, később elmúlik. Akkor keletkezik, ha az ő akarata szembekerül a tieddel. Limitálni kell, hogy mire mondasz nemet, csak akkor tedd, amikor indokolt, fölöslegesen ne borzold a kedélyét, amiben ő dönthet, abban döntsön. Jobban elfogadja a tiltást, ha más dolgokban viszont választhat. Hogy mért mész érte későn, azt el lehet neki mondani. Biztosítsd róla, hogy szereted, de csak most tudsz ideérni a munkából, te is szeretnél hamarabb jönni.

2018. jún. 17. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

Hasonló helyzetben voltam , csak az en lányom mar 11 éves

Nagyon nehez !! Egyuttérzek veled

En is berlakasban lakom kulföldön es 6 eve mióta ittlakom , fraszom van h a szomszedok mit szólnak . Engem a gyerek hisztije sirasa sose idegesit , nem borit ki de mivel feltem a szomszedoktól es a gyerek naponta hisztizett órákat , egy idö utan elszaladt a cerna es kiabaltam vissza meg karomkodtam , amit maig banok , es ez naponta , meg most is elöfordul , ijedtemben reagalok igy , en ha felek , karomkodom.

Igaz nem szóltak soha , de mindig széles vigyorral elöre köszöntem nekik , mint akinek vajas a sapkaja , egy csaladnak átadtam a pincemet , miutan mar belekölöztek , közöltek h elvették , ok lesz ? Mondtam igen , sose hasznaltam , az igaz .

Egy alkesz szomszednöm hozzam menekult mikor utötte a pasija , en meg ajtót nyitottam ezzel veszelyezteve magam es a gyerekem , a pasija örjöngött , tetkósan , fogatlanul , reszegen a háttérben

A rendörseget vele egyutt vártam a folyosón , azok meg rá egy órára jöttek .

Ha nem vartam volna vele a rendörseget , befekudt volna a gyerek mellé ,bealszik.

En a gyerek cirkuszkodasai miatt ilyen jófej lettem , es csend volt de lehet igy is az lett volna , nem tudom. Lehet jelentettek névtelen .

Mindig szeles mosoly , jóónapot !!!

Miert féltem ? Ez a lakas maig az egyetlen hely a földön ahol egyutt lehetek a gyerekemmel es a viselkedese ezt tettte veszélybe .

Istenem , mi kinlódás

Megértem a ketsegbeesesed , h anyukad ebben nem ért meg es tamogat , hangoskodik tovabb , ez borzasztó , mikor nem értik meg miröl van szó !!!! Az en csaladtagjaim is mind hangos fajták ( bár lennének itt )

Örultekháza van nálunk

En alapvetöen halk vagyok , beket hagyok a gyereknek , ipadezhet , nincs hazimunkaja soha , hagyom elni , kedvenceit fözöm es akkor ki cirkuszol? Ö! Nem talal ezt azt , vagy faradt , vagy valamit nem jò hangsúllyal mondok , velemenyezek egy you tube sztárt stb , barmi , mintha egy részeggel élnék

A másik : egy kisgyereket alapvetöen nehez koran költeni , kirángatni a kis meleg fészkéböl a sötet hidegbe , idegenek köze a bölcsibe, mert nem erti h miert ? Mi az hogy munka , meg pénz , meg idö . Ö ezt nem erti, csak azt h anya nincs vele es nem erti miert

En kivanok neked eröt es h optimistan tekints a jövöbe , minden eltelik egyszer

2018. jún. 18. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 Goldmund73 ***** válasza:
46%

Egyetértek az előzőekkel, ha munkahelyet váltasz, a gyereked érdekében tedd. Érte van értelme, a szomszédokért semmiképp.


Úgy tudom, a tartásdíjat megelőlegezi az állam, és ő próbálja majd behajtani az apán. Persze ehhez az kell, hogy bíróság ítélje meg a tartásdíjat és nekik jelezd, ha nem kapod meg.


Esetleg anyukád nem akarna előző estétől nálad aludni, amikor ilyen korán kell jönnie? Talán neki is jobb lenne, hisz ha 4-re oda kell érnie hozzád, akkor szerintem 3 után kelhet. Ez brutális... :D Ezzel együtt én is sz..nék arra, hogy a cipő kopogásához ki, mit szól. Gondolom, egyik lakó sem az előszobában, a bejárati ajtó előtt alszik.


Ja, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy a kisgyerek időnként sír. Aki ezt sem érti meg, annak az elmeállapotát is kétségbe vonom.


Lehet még cifrább eset is. Pl. gyereked orra totálisan eldugul, naponta X alkalommal porszívóval szívnod kell. Ami hangos. Este 8-kor is. Aztán éjjel kettőkor arra ébredsz, hogy szintén nem kap levegőt. Úgyhogy éjjel kettőkor is beindítod a porszívót. Ez már keményebb lenne, de erről se tehetsz...


Figyelj, én a helyedben kitenném a faliújságra az összes irományt, amit kapok. Melléje odaírnám, hogy aki úgy érzi, hogy csendháborítást követek el, telefonáljon a rendőrségre, ill. tegyen panaszt az önkormányzati hivatal illetékes osztályán. Nyugodtan nézz elébe bármilyen (szabálysértési) vizsgálatnak, hidd el, hogy senki nem fog hibásnak találni.


Egyébként a békés egymás mellett élés híve vagyok, de a szomszédaid minden határon túltesznek.

2018. jún. 18. 01:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

Hát én is hülyét tudtam kapni amikor a felettünk lakó hülye tyúk már hajnali fél ötkor végig kopogott a lépcsőházon.


Leszarom, hogy ő dolgozni megy, de vegye le a tetves magas sarkúját, mert gyakorlatilag MINDENKIT felvert vele.


Lehet nem foglalkozni a dologgal, meg "ne törődj a többi lakóval", de JOGOSAN fognak kiutálni, bár én a harmadik-negyedik eset után az biztos, hogy elküldtem volna anyudat a halál fxára.


Értelmes ember hajnali 4-5-kor ALUDNI akar, és nem más hangoskodását hallgatni.

2018. jún. 18. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
65%
A gyereksírás amúgy nem érdekel, mert nem tehet róla a kicsi, de anyád indokolatlan és bunkó "felcsattogása" már annál inkább.
2018. jún. 18. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!