Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Maradnátok ezen a munkahelyen?...

Maradnátok ezen a munkahelyen? Ha hiányzik az életemből a jó minőségű beszélgetés?

Figyelt kérdés

Kisgyerekes családanya vagyok, pár éve költöztünk egy nagyvárosba. Régi baráti kapcsolataim lassan elkoptak. Szomszédok idősek, nyugdíjasok, a városban nem ismerek senkit, rokonok távol stb. A lényeg, hogy két éve gyesről visszamentem dolgozni egy a város közelében lévő munkahelyre, ahol szerető légkör fogadott, kezdetben jól éreztem magam, igyekeztem beilleszkedni, de hamar rájöttem arra, hogy itt nagyon más világ van és nem fogok barátokra találni. Ez egy belterjes közösség, mindenki régről ismer mindenkit, közös témáik közös ismerőseinkről szólnak, amibe én nem tudok és nem is akarok bevonód is. Számukra én idegen vagyok és furcsa csodabogár aki nő létére nemcsak gyereknevelésről meg a főzésről szeretne beszélgetni, hanem költészetről, festményekről, könyvekről számukra csupa haszontalan dolgokról. A városban ahol lakom, jól érzem magam, de nincs társaságom. Nem vagyok magányos, mindenkivel elbeszélgetek az utcán, a játszótéren, az idős szomszédokkal is, meg hát a gyerekek mellett nem is lenne időm többre társasági életben, jó ez így. De a munkahely az leszívó ilyen téren. Már két éve próbálok beilleszkedni, de vagy az van, hogy megjátszom magam, jópofizok és akkor elfogadnak, vagy önmagam adom és akkor teljesen hülyének néznek. Most visszafogottabb vagyok, öltözködésben és dumában is, mert látom, hogy így is kiverem egyeseknél a biztosítékot! Pedig nem vagyok egy extrém, de már nekik az is baj, hogy van tetkóm meg festem a hajam meg körömcipő helyett inkább a bakancsot választom, zenét hallgatok (ők csak rádiót ami jön), könyvet olvasok (nekik erre nincs idejük család mellett), ezek csak kiragadott példák, csak próbálom érzékeltetni a helyzetet. A régi munkahelyemen egy tök átlagos ember voltam, itt meg egy kis fura valaki. És hiányoznak a minőségi beszélgetések! De nagyon!

A férjem azt mondja, hogy emiatt nem érdemes munkahelyet váltani, mert a pénz jó, több mint amit a városban keresnék ugyanebben a munkakörben. Szóval ti mit tennétek, mennétek, maradnátok és ha ott maradnál egy ilyen munkahelyen akkor hogyan viselkednél közözöttük? Bocsi, ha hosszú lett a szöveg, látszik, beszélgetés hiányom van!

ápr. 21. 07:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
Miért fontos egy munkahelyen a beszélgetés, holott mindig sok a munka?
ápr. 21. 08:05
 2/20 anonim ***** válasza:
66%
Én is rocker vagyok de nincs gyerek. 26 leszek idén. Macskás csajszi. Írj ha gondolod.
ápr. 21. 08:08
 3/20 A kérdező kommentje:
Mert olyan a munkakör, amiben közös projekteket készítünk, kreatív tervező munka, így mindenki az egyéniségét adja bele. Közös ötletelés megy, szervezés stb. Nem pletykálgatás megy, ja de, itt az a legrosszabb amikor egy munkafolyamatban eszébe jut valakinek valakiről valami és összekuncognak rajta 😓
ápr. 21. 08:11
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Ha egyébként konfliktusok nincsenek, akkor maradnék. Semmi sem garantálja, hogy másik munkahelyen jó kollégák lesznek. Lehet ott értelmiségiek lesznek, de fúrják egymást. Én azt tenném, ha vannak férfi munkatársak is, akkor velük beszélgetnék ha van rá lehetőség. Én is utálom mikor a nőknek csak a házi munkáig tartanak a gondolataik, és emiatt a férfiakkal voltam leginkább. Ama néhány női munkatársammal egyetemben akinek szintén van gondolata a teendőkön felül. Sokkal jobbakat lehetett beszélgetni, lehetett humorizálni...Ha meg nincsenek férfiak, akkor pedig túlélőbe kapcsolnék, hisz az embernek az élete a munkahelyén kívül van.
ápr. 21. 08:16
 5/20 anonim ***** válasza:
77%
Fel sem merülne bennem, hogy barátokat keressek a munkahelyemen a pénz miatt vagyok ott.
ápr. 21. 08:20
 6/20 anonim ***** válasza:
73%
Maradnék. A következő lehet tele lenne rosszindulatú, pletykás emberekkel, rossz légkör stb.
ápr. 21. 08:37
 7/20 anonim ***** válasza:
34%
A munkahely NEM ARRA VALÓ, hogy legyen kivel beszélgetni!
ápr. 21. 08:44
 8/20 A kérdező kommentje:

Nem barátokat keresek. Csak annyi a lényeg, hogy közösen kell dolgoznunk és itt én vagyok a kakukktojás. Nem akartam minősíteni, de ha így jobban érthető, ez egy gyepes falusi banda, alkotó munkát végezni velük elég nehézkes, mert az én ötleteim nem tetszenek, nem nyitottak az újra, csak a megszokott jól bevált dolgok kellenek, nekem meg ez unalmas és lehúzó.

Fel sem merül bennem, hogy barátokat keressek, a pénz miatt vagyok ott. Ja. De ha azt mondják, hogy a pénzért ásd el az agyadat, fogd be a szádat és csináld amit a többi akkor is ha tudod, hogy sz@r és működhetne jobban, akkor mi az a pénz amiért ezt megteszed?

ápr. 21. 08:46
 9/20 anonim ***** válasza:
59%
Munkahelyre nem azért járnak az emberek, hogy szórakozzanak..
ápr. 21. 08:46
 10/20 A kérdező kommentje:

4

Az előző munkahelyemen voltak férfiak is. Itt csak nők vannak a főnök kivételével. Valahogy egészségesebb is volt a légkör, amikor megvolt a nők és a férfiak aránya.

ápr. 21. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!