Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Világ egyik legjobb egyeteme...

Világ egyik legjobb egyeteme úgy döntött a vírus miatt 2021 szeptemberig nem nyit ki marad a távoktatás? Vélemények erről?

Figyelt kérdés

MIvel talán a világ egyik legjobb legelismertebb intézményréről van szó,azért csak tudják mit tesznek.nem elírás, 2021-ig nem nyitnak ki a vírus miatt. Úgy volt hogy márcisuban bezártak és még júniusban kinyitnak. Aztán döntöttek és 21 szeptemberig zárva maradnak csak online kurzusok lesznek.


vélemények erről? enyire durva lenne a helyzet?


teszi fel a kérdéset egy olyan egyetemista (én) akinke az egyeteme már nyitva (Magyarország) és már a jövő héren valós személyes szóbeli vizsga lesz.


A Cambridge Egyetem az első, ahol bejelenették: 2021-ig marad a távoktatás


[link]


máj. 21. 09:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
19%
Biztos a professzor uraknak/holgyeknek bejon az otthon kisgatyaban hevereszos okitas. Elkenyelmesedtek kicsit ... de miert? Kell, hogy kretaval rajzoljanak a tablara, ha a digitalis vilagban is megoldhato?
máj. 21. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
12%

Biztos rácsapnék az asztalra, ha az én egyetememen folyna ez (igaz, lehet nem járnék jól, annak fényében, hogy melyikre járok). Egyszerűen kb. negyede a tanulás és az ismeretek elsajátítása hatékonyságának a távoktatás rendszere. Aki tényleg tanulni jelentkezett az egyetemre, az nem tud normálisan tanulni így. Nincs meg az alapvető hallgató-oktató kontaktus, ami egy egyetemen teljesen alapvető lenne. Hiszen itt sokkal nagyobb jelentősége van a kérdezésnek, megkérdőjelezésnek, megértésnek.


Pl. egy jogi tárgyat folyamatos magyarázat nélkül lehetetlen megtanulni

máj. 21. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
78%

Külföldön, főleg neves egyetemeken sokkal inkább megvalósítható a távoktatás mint idehaza akármelyiken. Pl. Amerikában sima általános iskolában, gimikben nem feltétlen könyvekből tanulnak hanem laptoptartó szekrény van.

Ha úgy gondolják, legyen, de sok szakon kivitelezhetlen, most labort hogyan csináljak itthon?

máj. 21. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
73%

Azért a Cambridge nem ugyanaz a színvonal, mint pl. a szombathelyi, magát egyetemnek nevező főiskolácska. ;)

A nem "hagyományos" (nappali) rendszerű képzések a világ nívósabb egyetemein nem számítanak ilyen mostohagyereknek, mint idehaza. Mi még mindig azon görcsölünk a 21. században, hogy hogyan lehetne még jobban bebetonozni a középkorból ránkrohadt szokásokat. Amiknek "valamikor régen" volt racionális oka, de az idő már jócskán elszaladt fölötte.

Most őszintén: miben más egy előadás streamen nézve, mint a helyszínen? Abban, hogy idehaza előbbit hajlamosak vagyunk semmibe venni. Ez pusztán egy buta, rossz berögződés, semmi más. Ugyanaz az ember tartja, ugyanazt mondja el, és ha már szóba került: ugyanúgy lehet kérdezni online is. A távoktatás nem szükségszerűen egyenlő azzal, hogy egy e-mailben megkapod a listát, hogy "ezeket olvasd el", és ennyi. Tulajdonképpen a laborban végzendő feladatokon kívül minden tökéletesen megvalósítható távolról is.

Hogy reflektáljak #2-re: "aki tényleg tanulni jelentkezett az egyetemre", az nem azon fog rugózni, hogy fizikailag hány méterre van tőle a tanár. Az akkor is meg fogja tanulni az anyagot, ha az előadást a monitoron nézi.


Egyébként meg előrelátó és felelősségteljes hozzáállás. Az intézmény így is működik, akkor meg minek kockáztassák a hallgatók és oktatók egészségét?

máj. 21. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
82%
Vannak egyetemek, ahol eddig is volt távoktatás. Külföldön nincs ez a beidegződés, hogy csak akkor csinál a diák vagy az alkalmazott valamit, ha látják.
máj. 21. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
81%
Én örültem volna, ha főiskolán az előadások távoktatásban lettek volna. Egy rakás olyan idióta volt, aki bejárt ugyan, de zajjal, csevegéssel zavarta az előadást, volt, amikor a kihangosítás volt gyenge. Vagy a zaj vagy a rossz hangosítás miatt nem egyszer volt olyan, hogy alig lehetett hallani.
máj. 21. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
76%

Igazából az elméletibb szakokon nem oszt, nem szoroz, hogy otthon olvassa el az ember a tananyagot, vagy a meghallgatja előadáson. Nem mindenhol mondanak előadáson olyan dolgokat, ami ne lenne benne a tankönyvben vagy a jegyzetben. Ha biztosítanak lehetőséget konzultációra, akkor körülbelül ugyanott vagy, mintha bejártál volna, sokan még hatékonyabban is tudnak tanulni, ha nem kell a bejárással húzni az időt.

A gyakorlatibb szakokon nem mindegy, hogy otthonról tanulsz-e, vagy élőben látod és csinálod a dolgokat. Szerintem nem szívesen járnának az emberek pl olyan orvoshoz, aki az utóbbi néhány évben be volt zárkózva a lakásába, csak a közeli hozzátartozóival és a kajafutárral volt kapcsolatban és az összes klinikai gyakorlatát online végezte.

Sajnos nálunk nem nagyon sikerült megoldani az online oktatást még tisztán elméleti tárgyakból sem. Sok oktató úgy értelmezte a dolgot, hogy ha nincsenek hallgatók, akkor nincs egyetem sem. Vagy baxxtak ránk március óta és most vizsgaidőszakban fenyomtak egy online tesztet, hogy legyen mit leosztályozni, vagy túltolták és hetente kellett egy rakás beadandót, tesztet és egyebeket beküldeni.

máj. 21. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
67%

Én hosszabb ideje online végzek tanfolyamokat. Például azért, mert személyesen nem férek hozzá a Cambidge egyetem tanfolyamaihoz. A távoktatás sokkal jobb, mint sok sokadrangú tanár élő előadása. Ilyenkor ki lehet válogatni a legjobb előadókat, a legjobb előadásokat. Az elméleti órákat akár jobban is meg lehet tartani, mint tanteremben. A gyakorlati foglalkozások már kérdésesek. Egy boncolást, egy áramkör összeépítését nem feltétlenül merném személyes felügyelet nélkül kiadni otthoni feladatnak (A például Trinity College orvosokat is képez). (Most néztem, hogy csak az előadások fognak online menni)


Szerintem az online előadások hatalmas teret fognak kapni. Most sok tanár és diák megszokja és megszereti. Szerintem ezzel elejét lehet venni annak, hogy az arra alkalmatlan tanárok tartsanak előadást. Szerintem az óbudai Kandón a 80-as évek vége és 90-es évek eleje közötti "Műszaki fizika" előadások a mai napig emlékezetesek, amikor Pali bácsi a tábla felé motyogva tartotta az előadásait. Remélem (mivel az online előadásoknak nincs befogadási limitje) minden tárgyból a legtehetségesebb előadó fogja az előadásokat tartani. Ez a jó és az operett egyetemeken is komoly színvonal emelkedést hozhat.


A dolognak van egy másik oldala: ez egyetemnek nem az elsajátított tananyag a lényege, hanem a megszerzett kapcsolatok. Az online oktatás ezt gyengíti. (Aki nem hiszi, az nézze meg Magyarország kormányát)

máj. 21. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
60%
Gyakorlatibb szakokon is vannak elméleti előadások.
máj. 21. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt megkérdezném minden szuperokostól aki szerint egy egyetem abból áll hogy a prof ír a táblára és „hááá méé nem jóó ez onlány fijjamm“ szóval megkérdem őket, és mi a helyzet a gyakorlati sőt terepórákkal?


Orvos mérnök műszaki képzések elképzelhetetlenek labor méréstechnika sőt terepgyakorlat nélkül. Ezt online lehetetlen megtartani , enélkül meg semmi értelme az egésznek.

Egy orvosnak kell a szike a kezébe és valós emberi testen (pl. patológia) kell gyakorlatot végeznie.

Én mérnök leszek nekem lenne méréstechnikai terepgyakorlatom -ezt csöppet nehéz lesz online kiváltani.

Azért nem mindenki buborékhámozó büfészakra jár!

Ott tök 8 valóban úgyse szól az egész semmiről se így se úgy.

De egy orvosi mérnöki képzés távolról lehetetlen.

Én máris 1 évet csúszok mert az összes gyak óra és terepgyak elmaradt. Az összes.

tehetek róla? nem. és ki szív? Én.

Hát akkor ? erre valami szuperokos?

máj. 21. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!