Ez az alkohol miben külünbözik a hazilag főzött pálinka alkoholtartalmától?
Piát nem merne csinálni étkezési alkoholból a két .....! Elképesztő! Akkor mi a tökömre van az étkezési(!) alkohol???
Ahogy más is ajánlotta, ha nem feltétlen szeretnéd azt, hogy gyenge alkoholos ital legyen belőle, akkor hígítsd 40% körülire és ágyazd be! Ha erős ágyat adsz neki, akkor fogyasztás közben nem érzed majd erősnek, sőt olyan mintha csak egy 20%-os likőr lenne, de mégis rövidital lesz!
Fél literesből csinálsz egy liter 43%-osat, fogsz egy-két nagy befőttes üveget, azt színültig töltöd olyan gyümölccsel amit szeretsz (magozd ki!), és ha nem kimondottan édes gyümölcs akkor dobj rá egy-két evőkanál cukrot is (mindegy milyet, fel fog oldódni) majd töltsd fel az üveget alkohollal. Tedd sötét helyre, legalább pár hétig (3-4) és esetleg naponta egyszer, ha nem felejted el, forgasd át az üveget 2-3x. Nem étkezési szeszből, mert ilyenre pénzt nem adok, de közel semleges alkoholból (gála alma) szoktam csinálni így röviditalt elsősorban női "közönségnek", (aztán a férfi ismerősök is rájárnak egyébként), ágynak én ált. prampert, meggyet, cseresznyét, epret szoktam használni, télen, karácsony előtt pedig alma és fahéj ágy (egész fahéj, azt tisztázzuk, mert 1-2 éve volt itt olyan kérdés, hogy szűrjem ki a fahéj port az alkoholból, mert ennyi esze volt).
Az, hogy longdrinkhez ilyen szeszt használsz minimális mennyiségben s mindezt üdítőkhöz, annak semmi értelme, azt megkapod a boltban olcsóbban, ezer féle ízű "cider" van. Ha valóban koktélokat keversz, valódi gyümölcsök felhasználásával (préselésével) és ehhez használod semleges szeszként, annak van értelme!
#18, egy ilyen gyógyszertári minőségű tisztaszeszből hígított ital miatt semmivel sem visznek el előbb a Zacher doktorhoz, mintha bolti, vagy szórakozóhelyen kapható piától sokallnál be. Ne tévesszed össze a tanyavilág mélyén, metanolból pancsolt hp-val, vagy hamisított "márkás" italokkal, amitől valóban sokan mérgeződnek meg!
Azt egyébként ugye tudod, hogy bármit iszol, az mind "kémiai lötty", csak az előállítás helye és módszere más... A "talán iható" alatt meg azt értettem, hogy lehet, hogy a kérdezőnek ízleni is fog (mert pl. nekem az ilyenek a legprémiumabb alapokból sem jönnek be), mindenesetre baja biztosan nem lesz tőle.
#19 jól mondod, régen ezt literes kiszerelésben lehetett kapni, otthon meg készült belőle a házi tojáslikőr, cherry brandy, csokilikőr, meg a hasonlók, amik egyébként jobbak voltak, mint a bolti változatok, ugyanis mindenki a saját ízlésére tudta formálni a receptet... 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!