Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Halat hogyan készítsem el?...

Krisztina27 kérdése:

Halat hogyan készítsem el? Írnátok pár ötletet?

Figyelt kérdés
2012. febr. 3. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:

milyen halat?

Süllőt, csukát: megpucolod, beirdalod, só bors paprika, hagyma rá és szalonna, alufóliába tekered, megsütöd.

Keszeg. Paprikáslisztbe forgatod, olajban kisütöd, sózod.

Ponty, halászlé.

Csak pár példa.

2012. febr. 3. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyen halat??

De azért van pár ötletem.Ruszlit moss meg,konyhai papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, kiterítve töltsd meg juhtúró,olajbogyó,számodra szimpatikus fűszerek keverékével,tekerd fel,jó,ha meg is kötöd cérnával,vagy megtűzöd fogvájóval.Egymás mellé sűrűn állítsd jénai tálba.Süsd ropogósra,de sajtmártásban is sütheted, akkor vajas besamelbe keverj márványsajtot és ezt öntsd a tetejére,így süsd meg.Mással is megtöltheted.Ennek a halételnek az az óriási előnye,hogy,mivel a hal már be van pácolva, egy nagyon egyszerű mozdulattal kifejtheted belőle a gerincét,és ott van a legklasszabb halfilé,amivel csak dolgozni lehet.Ha egyszerűbb halételre vágysz,akkor tépj le az alufólia-tekercsből 2 kb 30 centis darabot egymásra téve,a közepére tegyél egy kevés teavajat,majd ízlésed szerinti fagyasztott halat,erre sajtot,sonkát,őrölt borsot,majd mégegy halat.Üss a tetejére egy tojást,vigyázva,hogy ne follyon szanaszét.Csinálj a fóliából csinos csomagot,úgy,hogy a tetejét úgy csavard össze,hogy a fólia lehetőleg függőlegesen legyen,a végeit nyomkodd össze,így marad hely a gőzöknek és nem folyik ki a szaft.Ezt is csinálhatod a lazacfilétől kezdve-azt elég csak vajjal+feketeborssal+sóval megsütni-az egyszerű hekkfiléig bármiből,tölteléke is lehet bármi,akár lecsó is. Soha sem kell félni kipróbálni ezt-azt,nyilván nem rögtön kilós tételben,majd rájösssz,melyiket készítenéd el szívesen újra.

2012. febr. 3. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a két választ, csak nem ide szántam hanem a baba témakörbe, nem jól fogaztam meg. 10hós kisfiamnak készíteném el, pangasius filét vettem ami nem szálkás.
2012. febr. 4. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem úgy általában ezek a fagyasztott "halak" nem nyerték el a tetszésemet. Rántva készítettem, de akár megvártam, hogy kiolvadjon teljesen, akár nem, a vége egy vizes pacni lett.


Ezen kívül: Nem akarom elvenni a kedved, de olvasd el ezt:

[link]

Gyereknek semmiképp nem adnék ilyet.

2012. febr. 4. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó köszönöm a linket, nem is gondolná az ember mit is eszik meg, ez az egész undorító. Nem is adok a fiamnak ilyet halat soha többé, és mi se eszünk.

Inkább veszek hazait és szálkátlanítom neki.

2012. febr. 5. 13:31

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!