Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a legdurvább Mc Donalds-os...

Mi a legdurvább Mc Donalds-os pletyka, amit hallottatok?

Figyelt kérdés
Engem nagyon érdekel, hogy mik történnek ott... miből vannak az életek igazából, hogyan készülnek el... milyen körülmények közt, stb. Ha valaki erről fel tudna világosítani, örülnék:) Olvastam olyanokat is, hogy gilisztát tesznek a húshoz, de olyat is, hogy fűrészpor van az öntetben... ezekről mit tudtok?

2013. márc. 8. 21:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%

Egyszer a barátnőm diákként dolgozott ott a nyáron. Ő a konyhán volt dolgozó, és voltak ott olyan dolgok hogy megvolt bent határozva hogy a húst meddig lehet felhasználni. Persze csinálták azt ott az emberek hogy a szállítmány felét lefagyasztották, majd amikor már kellett kiolvasztották és amikor ugye olvadt azt egy hátsó raktár helyiségbe raktak és szó szerint ott rohadt mert direkt oda rakták ahol a nap besütött és volt hogy a legyek köpködték szanaszét mert odajártak cigizni is, és nyitva volt ott ugye az ajtó. A salátákat zöldségeket nem mosták meg rendesen, csak bele a vízbe kicsit ázott majd bele a kajába és úgy eladták, kutya nem foglalkozott vele utána. Olyan is volt hogy még nyitás előtt az egyik kisegítő leejtett egy kosár sült krumplit ami már ki volt sütve, és mondta neki a főnök hogy ki ne merje dobni, és belerakták a többi közé jól összekeverve.

Volt ott egy idősebb férfi a konyhán kb 50 éves lehetett elég igénytelen volt és kézmosás nélkül nyúlkált a kajákban csak úgy mintha mi sem történne.

Egy haverom is dolgozott de ez már egy másik helyen volt ott igazából nem volt semmi olyan durva, egyedül az volt hogy a happy meal menühöz járó játékok egy részét összeszedték mondván hogy kiszakadt, repedt volt megsérült, ugye ők ezt sunyiba elrakták, meg bekönyvelték pedig állítólag valami külön dobozba kellett volna tárolniuk, de jó nagy részét saját célra tettek el, semmi szinte alig volt látható sérüléssel, vagy egyáltalán nem volt megsérülve. Aztán azt eladták feketén valahol máshol, és ezzel szereztek maguknak plusz keresetet. Mivel haverom nem volt benne a dologba így ő csak utólag mesélte el 3 év után.


Meg egyszer neten láttam egy cikket még 4 éve hogy olyan mennyiségű tartósítószert tesznek a kajákba hogy ha egy ember minden nap enné ezeket akkor halála után még vagy 50 évig nem rohadna el a teste. Ugye a sok tartósító szer miatt. Ez mondjuk az egész étterem láncra vonatkozik igazából, nem egy konkrét étteremre valahol valamelyik városba.

2013. márc. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Én két étteremben is dolgoztam és semmi ilyesmi durvaság nem volt. Nem voltak egerek, se csótányok. Nem raktuk a húst a napra. Ezt nem is értem, mert a húst fagyott állapotban használtuk fel, szóval nem értem minek kellett kirakni felengedni. A kamionról egyből a nagy fagyasztóba került,és onnan sütés előtt a konyhai fagyóba. Kevés olyan zöldség volt akkoriban, amit mosogatni kellett a szendvicsbe kerülés előtt.
2013. márc. 8. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
11%

[link]


nekem ez, de lehet, hogy fake. egyebkent sem vagyok oda a mcdonaldsert, max kegyetlen masnaposan, de ez nem tudom miert van igy.

2013. márc. 8. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
39%
most végre kiderült ,hogy valódi csirkét használnak :D
2013. márc. 9. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
65%
vicces hogy itt is lepontozást ér az őszinteség.
2013. márc. 9. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, érdekes volt. Remélem, hogy nem igazak azok a gusztustalan részek, szeretek mekizni:D Csak ez a gilisztás dolog nem hagyott nyugodni, de biztos csak kitalálta valaki akkor.
2013. márc. 9. 16:58
 17/20 anonim ***** válasza:
95%
én is dolgoztam mekiben. Amit az első írt, hülyeség, vagy csak nagyon rosszat fogott ki, de szerintem akkor az már nem működik. Egy dolog valóban igaz volt, az időkártyát nálunk sem mindig cserélték, de ez inkább a reggeli és esti sajtbucikra volt igaz, de max 40 percet voltak a csúszdában 20 helyett. Semmi bajuk nincs. Ha jól gondolom, más sem dob ki 20 perc után egy szendvicset. Igaz, nem szabályos, de semmi gusztustalan nincs benne. Iszonyúan figyelnek a higiéniára, kézmosás, mosogatás, sőt, a küllem is fontos, nekünk volt vasaló, és minden nap fél órával hamarabb kellett menni, hogy az ingünket kivasaljuk.
2013. márc. 9. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
na ja, attól még, hogy lepontoztok, attól még patkányok miatt zárták be azt a k.rva mekit.
2013. márc. 9. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim válasza:
100%

Én 4 napot dolgoztam mekiben, ott is voltak azért furcsa dolgok..A kézmosást nekem meg sem említették, és senkit nem láttam ameddig ott voltam hogy megmosta volna a kezét..A zöldségekre előirásként tesznek egy címkét hogy meddig állhat el, de senkit nem érdekel hogy olyat vesz elő ami rég le van járva..Sőt hallottam a kolléga nőmtől egyik nap hogy megkérdezte a másikat hogy kirakja-e a lejárt zöldségeket? Az meg felelt rá hogy igen..Amikor kivesszük a törlő rongyot a mosószeres,fertőtlenítős vödörből nem mosunk kezet,mert sietni kell, hiszen ott olyan a meló hogy 8 órába pattogsz mint egy labda..

Vannak ilyen órák, hogy a zöldségeket mikor vitted oda a pulthoz,hogy ami már régóta kinnt van azt ki kellene dobni..Azokat az órákat állítgatnod kell, ezt nálam szigoruan vették,mert uj voltam és nagyon okoskodni akartak nekem mindenbe,meg csicskáztatni azt tudtak rendesen..De aki régebb óta ott dolgozik az szarik az órára meg mindenre..Hogyha a zsemle amit kisütöttünk le esett a földre az fel lett véve, és ugyanugy oda lett adva annak aki rendelte..Ilyenekkel nem foglalkoztak hogy más azt egye meg ami leesett a koszos, összejárkált földre..

A zöldségeket nem mossák meg, én megmostam, mert otthon is mindig megmosom..

Annyi a lényege az egésznek,hogy ez egy rabszolgamunka,és annyira kell állandóan kapkodni, sietni mindennel, hogy nincs idő betartani a dolgokat.

Meg persze vannak olyanok is akiket egyszerűen nem érdekel..

2013. máj. 23. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim válasza:
100%

Én több, mint 3 éve dolgozom mekiben, így van némi tapasztalatom. Dolgozni eddig egyben dolgoztam, de pár napot/hetet voltam másik étteremben is helyettesíteni. Azokról nem tudok rosszat mondani.

A hús valóban nem rohadhatott a napon, mert tényleg fagyottan kell felhasználni. Ha kiengedne, akkor megy a kukába. Épp ezért nem értem miért kellett volna olvasztani?

Csótányokkal, patkányokkal nem találkoztam. Vannak is kint csótánycsapdák, amiket rendszeresen ellenőriz az illetékes. Ha mégis lenne benne állatka (nálunk még nem volt) akkor szakembert hívnak, nem hagyják rohangálni.

Nálunk a kézmosás alap dolog 30 percenként. Persze akadhatnak, akik nem tartják be (mindenki fölött nem állnak ott) de ha észleli a vezetőség, akkor nyilván szóvá teszi és valamilyen szankciót alkalmaznak. A húshoz, salátához senki nem nyúl kézzel, csak kesztyűben.

A zöldségeket valóban nem mossák, hiszen zacskóban jönnek mosva (mint amit boltban veszel saláta mixet. Én azt itthon sem mosom). Azt a keveset, ami nem volt zacskózva (pl kígyóuborka vagy citrom a kávézóban) azt mostuk.

Az időkártyákkal tényleg előfordul, hogy trükközés van, de a legtöbb vezető ezt sem támogatja. Nálunk volt már érte kirúgás is. Ami lejár, az szemétbe megy. Kár érte, mert én simán megenném a fél órás BigMacet is. Nálunk ugyanígy kuka volt a leesett zsemle is vagy éppen a hús, aminek egy része kilógott a grill lap alól vagy rossz programon sült. (Én itthon szemrebbenés nélkül újrasütném, ott tartani kell az előírást)

Azt nem mondom, hogy nincsenek dolgozók, akik nem veszik fel a földről a zsemlét vagy a leesett húst. Emberek dolgoznak ott is, egyéni döntésekkel, de a vállalat ezeket nem támogatja és ha kiderülnek, akkor meg van a maga büntetése. Én legalábbis nem találkoztam műszakvezetővel, aki azt mondta, hogy szolgáljam fel a kiömlött krumplit vagy használjam fel a földre esett paradicsomkarikát. (Megmosva sem, mert több idő megy el, mint amennyit ér)

A lejárt zöldség általában annyit jelent, hogy a zacskós saláta nem két órája lett kivéve a hűtőből, hanem mondjuk két és fél. De egy kisebb forgalmú helyen lehet rárohad a dolgozóra, ha sokat vett ki.

Utolsó, az hogy neked a kézmosást nem említették, elég meglepő. Gondolom oktató filmmel kezdtél, ahol százszor elmondják, hogy minden munkafolyamat előtt moss kezet. Gondolom láttad a mosdókagylót, ami felett ott volt a kézmosás helyes procedúrája és mellé írva, hogy mikor moss kezet (kb mindig). De ezt már az első munkanap előtti eligazításon is mondják, max nem figyeltél.

2013. okt. 27. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!