Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik az a burgonya köret,...

Melyik az a burgonya köret, amelyik valahogy felfújódik talán a hő hatására? És ha igen, hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
2010. máj. 28. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Burgonya köret, ami felfújódik? Nem egészen világos a kérdésed.

Létezik pl. a krokett, amit összetört főtt krumpli, tojás, liszt. Bő olajban kell kisütni, és kissé felfújódik sütéskor. Ilyenre gondoltál?

2010. máj. 28. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet még a Hercegnő burgonya is, ami sima krumplipüre: nyomózsákba kell tenni, és tepsire halmokat nyomni belőle, majd sütőben megsütni.
2010. máj. 28. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
gnocchi ?
2010. máj. 28. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én sejtem, mire gondolsz, de az szerintem nem burgonya....nem tudom miből van, ritkán látom boltban ( inkább csak vidéki kisboltban)....egy kis zacsiban van, úgy néz ki, mint a száraz tészta, és forró olajban kell kisütni. Épp, hogy csak hozzáér az olaj, felpuffad és már lehet is kiszedni! A nevét nem tudom.
2010. máj. 28. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Amit az előző irt, az a burgonyaszirom. Forró olajban kell kisütni, volt még ilyen rákszirom is. Én utoljára CBA-ban vettem ilyet, több izesitésü is volt. Nagyon ritkán kapni, de régen csak ez volt. Szerintem ez nem köret, hanem nass, de lehet hogy tényleg erre gondoltál.
2010. máj. 29. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem ezt ismertem, és nem is a hercegnő burgonya, sem a krokett. Elsősorban szakácsokhoz szólna a kérdésem, ők biztosan ismerik, vagy hallottak rólla. Én is csak a tanáromtól hallottam, és biztos hogy köret.
2010. máj. 29. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Talán a burgonyafelfújt lehet? Itt a receptje, talán erről ráismersz!

60 dkg burgonya,

só,

10 dkg vaj,

6 tojás,

1 dl tejföl,

8 dkg reszelt sajt,

őrölt bors

A forma kikenéséhez vaj

Elkészítés:

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utánasózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 50 percig sütjük, gőzőljük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe állítjuk, és tartalmát tálra borítjuk. Aki szereti, reszelt parmezánsajttal is megszórhatja

2010. máj. 30. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
hát sajnos ez sem az :S de azért nagyon köszönöm mindenkinek az erőfeszítést :D
2010. máj. 30. 17:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!