Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan oldhatnám meg az...

Hogyan oldhatnám meg az étkezéseimet olcsón, de egészséges ételekkel?

Figyelt kérdés

Egyedül élek, és általában a szomszéd kollégium menzájára járok ki ebédelni munkából, este pedig gyros-t vagy kebabot, ilyesmit eszek. Reggel munkába rohanáskor gyakran veszek valamit a Fornettiben, amivel kihúzom ebédig. Így naponta olyan 2500-3000 forintot költök el kajára, meg persze ha valamit megkívánok, akkor még plusz pár százat. (Ásvűnyvíz, csoki, ilyesmik, amikkel együtt 3500-4000 körülire is felmegy egy-egy nap a végösszeg.)


Két problémám van ezzel:


1) úgy érzem, hogy sokat költök kajára, és lehetne ezt kevesebb pénzből is művelni, ha pl. főznék magamra otthon. Férfi vagyok, szóval nem nagy a repertoárom, de hajlok rá, hogy ezt csináljam. Itt leginkább a kérdés az, hogy mit főzzek, mennyi időmet veszi ez el, és mennyi plusz macera az egész, pl. az edények hurcolása, mosogatás, bevásárlás hozzá.


2) egészségtelenül kajálok. Az biztos, hogy nem jó, hogy nem reggelizek rendesen. Bár próbálok normális kajákat enni, krumli és tészták helyett rizst választok, mindig legyen benne fehérje (hús), amit ebédelek, és a reggeli Fornettis dolog is leginkább túrós rétes, ami -szerintem- a legkevésbé rossz a lehetőségek közül.


Igazából tanácsokat, ötleteket szeretnék kérni arra nézve, hogy mit tudnék jobban csinálni szerintetek, mivel lehetne ezen a téren javítani a szokásaimon, hogyan tudnék kicsit többet megspórolni a kaján, de mégis egészségesebben csinálni a dolgot - már ha ez lehetséges.


2018. jan. 20. 11:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tervezz el előre egy étrendet, főzz előre pár napra.

Pl. délután bevásárolhatsz, és este elkészíthetsz reggelire néhány szendvicset, amit vagy útközben vagy a munkahelyeden megehetsz. Pl. egyik nap tojáskrémes szendvics, vagy rántottás szendvics, a másik nap sonkás-uborkás, vagy amit szeretsz.

Én a vasárnapot szoktam rászánni, hogy előre főzök, és általában szerdáig kitart. Csütörtöktől pedig rendelek ételt valamelyik ételfutártól, kb. 2500 Ft-ból kijön két nap. Vasárnap kétfélét főzök, egyet amit aznap megeszünk, a maradékát hétfőn elvisszük. Általában húsos kaja. Aztán készítek valami tésztát, vagy főzeléket, amiből kedden, jó esetben szerdán is marad.

Vacsorára pedig szendvicset vagy virslit szoktunk enni, mindig ügyelve arra hogy legyen valami ilyesmi a hűtőben.

2018. jan. 20. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Fagyassz, savanyíts, fermentálj és dunsztolj szezonban, vagy amikor olcsó.
2018. jan. 21. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!