Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért engednek ennyi vizet a...

Miért engednek ennyi vizet a nyers húsok?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy a húsoknak eleve van valamennyi víztartalma, de az normális, hogy a boltban vásárolt nyers és még nem fagyasztott húsok annyi vizet engednek főzéskor, hogy szinte nem is kellene vizet önteni alájuk?

2020. máj. 10. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Ezek a húsok olyan álatokból származnak, amelyeket gyorsan neveltek vágóméretüre, tápokkal, amik tele vannak hormonokkal.

Így az állat gyorsan eléri a szükséges méretet, csak a szövetei sokkal lazábbak, a sejtek több vizet tartalmaznak, mint amilyenek normál, hagyományos, természetes tartásmód mellett lennének.

2020. máj. 10. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

A tápban nincs hormon. Nem is volt, nem is lesz.

A hús két dolog miatt ilyen pocsék: fajta (hústermelésre szelektált, gyorsan növő állat) és tartási idő rövidsége.

A takarmány egyszerűen az állat növekedésre szabott igényeinek megfelelően optimalizált étel, se antibiotikum, se hormon nincs benne.

2020. máj. 10. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Értem, magában a takarmányban nincsen hormon sem antibiotikum, de attól még kapják ezeket az állatok csak más formában, nem?

Minenesetre ezt egy becsapásnak érzem, hogy veszek fél kg húst, aminek a negyede igazából víz...

2020. máj. 10. 14:14
 4/9 anonim ***** válasza:
60%

Ebben a tanulmányban az első táblázatban szerepelnek a használt hormonok (substances), a beadott mennyiség (dose levels), az alkalmazás módja (form; feed additive, implant stb) és hogy milyen állatoknál használják.

[link]

A táblázatból látszik, hogy baromfitenyésztésben nem használnak hormonokat. Illetve ahol feed additive szerepel, ott a táphoz adják.


Az implantátumokról egy cikk:

[link]


Powered by google search.

2020. máj. 10. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan, pár hónap alatt felnövő fiatal állatok, magasabb a víztartalmuk. Mint ahogy a borjuhús is szaftosabb mint egy 6 éves tehén. De lehet technológiai hiba is,ami fokozza, pl ha állatszállítás után nem eleget pihentetik vágás előtt vagy túl sok stressz éri őket.
2020. máj. 10. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

4-esnek kellemes rettegést. A hivatkozott anyagban a legfrissebb adat 40 éves, akkoriban DDT-t is használtak. A második anyagban a videón az implantátum egy krotália, ami a tehén egyedi azonosítására szolgál. És kap valami oltást oltópisztollyal, ez is nagy bizonyíték.

Nem adnak hormonokat az állatoknak Európában, jó volna végre ezt a butaságot elfelejteni.

2020. máj. 10. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "hormon meg antibiotikum" tényleg jó nagy hülyeség.

Tudjátok, mennyire drága minden, az állatgyógyászatban használt antibiotikum? Nagyon-nagyon. Csak úgy semmire nem adják az állatoknak. Illetve ezeket a gyógyszereket, amiket kapnak, vezetni kell, és van egy egészségügyi határidő, amíg az nem jár le, nem lehet emberi fogyasztásra a húst felhasználni.

2020. máj. 11. 01:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
54%
Olcsó húsnak híg a leve.
2020. máj. 18. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
68%

Az emberi test is 50-70 százalék vizet tartalmaz életkortól és nemtől függően.

Akkor miről is beszélünk ?

2020. júl. 19. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!