Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen szempontok alapján...

Milyen szempontok alapján vegyek olajat?

Figyelt kérdés
Tudom, nem a legegészségesebb dolog, főzni házi zsírral szoktam, de néha kell, szóval venni mindenképp fogok. De annyi féle van a boltokban, hogy igazán elveszettnek érzem magam a témában, hogy melyik az igazi, illetve mi a különbség, melyik a jobb, stb. Az árszórás is nagyon nagy, meg a színe is mindnek más. Mégis, melyik a jó olaj? Számít a színe? Hogy válasszak?

márc. 9. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem vettél még olajat? Anyukádnál se láttál?
márc. 9. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Valamelyik napraforgó olaj megteszi, de a Vénusszal nem lősz mellé.
márc. 9. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Én azt a napraforgóolajat veszem, ami a legolcsóbb. Magyarán most a Tanya aranya nevűt, mert a Sparos olajnál is 10 forinttal olcsóbb. Amúgy mindegyikben ugyanaz van, csak más a márkája és az ára.
márc. 9. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
49%

Én azt tanácsolom, hogy inkább hidegen préselt olajat vegyél. Sokkal egészségesebb és magasabb a beltartalmi értéke mint a iparilag előállított olajaké és árban sem drágább mint mondjuk egy Vénusz.

Ha anyagilag megengedheted akkor még pluszban bió olajat vegyél.


Én leginkább innét szoktam vásárolni:

[link]


De persze vannak más jó cégek is.

márc. 10. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Béla211 ***** válasza:
52%

Igen a hidegen sajtóltak a legjobb. Főleg ha salátákhoz szeretnéd használni és nem sütéshez főzéshez. Salátákhoz érdemesebb olíva olajat használni extra szűzet. Hidegen sajtolt tökmagolajat.

Sütés főzéshez jó a szőlőmag olaj. Mondjuk nem olcsó. A kókuszzsír is jó itt mondjuk fontos, hogy ne legyen hidrogénezet.

márc. 10. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
56%
4: a hidegen préselt olaj nyers fogyasztásra jó, pl. salátákhoz, egyéb hideg ételekhez.
márc. 10. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Olyan óriási különbség érzetre nincs, mármint az étel ízét, állagát tekintve. Mi legalábbis nem tapasztaltuk - basic Vénusz napraforgóolajról álltunk át olívaolajra, ha elfogy akkor kókuszzsírt szeretnék használni, állítólag nem olyan szagos.

Egészségügyileg azt hiszem az olíva a "jobb", ízre nyilván ízlés kérdése.

márc. 10. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És mitől függ a színe? Jobb az aranyló, mint a halvány sárga?

márc. 11. 22:48

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!