Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Húsvétra milyen főznivaló...

Húsvétra milyen főznivaló sonkát vesztek? Milyen árban?

Figyelt kérdés
Nagy a választék, diósonka, friknadó, füstölt kötözött lapocka stb. Melyikben kevés a zsírréteg és több a "színhús"? Mennyit szántok kilójára? Áruházban vagy piacon veszitek?

márc. 24. 06:40
1 2
 1/16 anonim válasza:
68%

Lapocka (pick)

A legjobb

A többi a közelébe sem ér

márc. 24. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
Se áruház, se piac, van két-három kis hely (Miskolc) ahol igen jó házi füstölt árut kapni, ott veszek ilyesmiket. Hogy milyet azt majd a helyszínen meglátom.
márc. 24. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
83%
Lapockát szeretem. Megnézem mi akciós, de csak jó mínőségűt veszek, nem számít az ára.
márc. 24. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
62%
Rendes házi sonkát.
márc. 24. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

Tőlünk 20km-re lévő faluból, egy kistermelőtől szoktam vásárolni. Olyat, ami állt eleget sóban, olyat, ami kapott füstöt megfelelő mértékben.

Gyalázatos ami a boltokba/hentesüzletekbe kerül, az összes húsárú. Az ár nem számít! Olyat szoktam kérni, amin van zsír is, nem csak hús.

márc. 24. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
62%
5# Az mindig gyanús ha túl van sózva, a túlfüstölés meg nagyon egészségtelen. Vajon mit próbálnak vele elrejteni?
márc. 24. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
58%

Minden evben probalom felhajtani a leg-leg-legjobb sonkat :) Sok nagyon fincsibe is belefutottam mar az evek alatt, de eddig Etyeken vettem a legfinomabb sonkat a 'sonka-kiralynal'. Vettem naluk olyat is, amit ok maguk mar megfoztek (szarvasgombassan) ... huuu, hat az olyan csodalatos volt, hogy csak na!


Iden a pomazi hentes sonkajat fogom megkostolni ... a napokban vettem eszre, hogy rogton a Pomaz tabla utan (Szentendre felol) van egy jonak tuno hentes ... iden oket fogom kiprobalni.


Budakalaszon a Husi-nak is jo izu es allagu a sonkaja, de erdemesebb mostanaban beszerezni mert a Husvet kozeli napokon kilometeres a sor.

márc. 24. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
57%

#6-os és ki állította, hogy a túlsózottat és az agyonfüstöltet kedvelem? Amit a boltban kapsz, az nem tölt elég időt a füstben, nem túlfüstöltről van szó... Túlfüstölt húsárúnak ehetetlen íze van, nem ízlés kérdése, hogy azt valaki is elfogyasztja-e, az ehetetlen, ezek szerint még nem találkoztál ilyesmivel. Sóban pedig kell álljon a hús, ezekkel nem rejtesz el semmit sem, ez a tartósítás végett szükséges, mert ezt követően több hónapig kellene érlelni a húst. Mi a bánatot kellene elrejteni? Hogy megromlott a disznó az ólban? Disznót levágják, ha országon belül történik, akkor feldolgozzák és aznap kerül fel a füstre, ha külföldről jön, akkor azonnal lefagyasztják, szó nincs arról, hogy bármilyen hiba rejtegetve van ezzel, nem is lehetne. A rossz húsnak rossz az íze só és füst után is! Nem tudod vele elnyomni! Amivel eltudod nyomni ha feldolgozod és pl. kolbászban folyékony füsttel, és erős fűszerezéssel, ezt aláírom, ezért kell vagy megbízhatótól vásárolni vagy magad készíteni, utóbbit is lehet úgy, hogy húst vásárolsz, nem muszáj ezért disznót tartani.

Nincs elég ideig sós lében, nem kap elég füstöt, gyorsan vigyük a boltba és adjuk el, remélhetőleg meg is veszik majd meg is eszik minél hamarabb. Ez valójában a helyzet! Ez pedig azért van, mert pörgetik, minél gyorsabban, mert nincs idő, nincs hely, nincs meg a körülmény, a pénz kell, abból meg kevés van. Az, hogy esetleg romlott húsárút kapsz a boltban, hogy ilyen naponta letörölgetettet stb. annak egyes egyedül ez az oka! Ez, hogy nincs elég ideig sóban, nem kap elég füstöt, mert ellenkező esetben a boltban megérne az a húsárú, nem pedig megromlana! Sóval és füsttel tartósított sonkának/szalonnának az ég egy adta világon semmi baja/ízhibája nem lehet 15-17 fokon tárolva sem, fél-1 év után sem.

Ez a kép, ami él benned a füsttel és sóval való tartósításról, ez egy beléd ültetett hamis kép, a mai tipikus "nem sózunk, nem füstölünk, úgy egészséges" világból. "A minőséget személyesen én garantálom!" Mindez csak azért, mert ezek költséges dolgok, mert az idő az pénz, a törődés az pénz! Elérni, hogy igényed arra legyen, ami költséghatékonyan kitermelhető!

A só egészségtelen. A sóhiány? A sóhiány biznisz! Irdatlan nagy biznisz!

márc. 24. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Piacon, termelőtől vesszük minden évben.
márc. 24. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Lidl sajat markas kotozott lapockat vettem.

Nem szeretik a hagyomanyos sonkat a gyerekek, meg mi sem. Nekunk az csak megfozom ed menne a kukaba.

márc. 24. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!