Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A tatár beefsteak egy kockázat...

A tatár beefsteak egy kockázatos fogás;az ételmérgezés szempontjából?

Figyelt kérdés
Hiszen az lényegében napokig (akár egy hétig) pácolt nyers hús,nyers tojással.Amit nyersen is fogyasztanak...

#Tatár beefsteak,étel,élelem,hús
2023. jún. 25. 10:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért 1 hétig nem pacolnám.

Egyébként igen, kockázatos, ha nem megfelelő, ellenőrzött helyről szerzed.


A németeknél a "Mett" vagy "Hackepeter" sokkal kockázatosabb, mert az ugyanez disznóból, tojás nélkül. Még senkit sem ismertem, akinek baja lett volna tőle.


A vicc az, hogy némelyik német meg a tatárra fujjog, ha megtudja, hogy tojás van benne nyersen.

2023. jún. 25. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi tatárbeafsteak NEM pácolt, föleg nem egy hétig, hanem friss, közvetlen az elkészítés elött ledarált, jó minöségü húsból készül.
2023. jún. 25. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

1


Nem régen láttam egy videóreceptet.Amelyben a szakács 7-10 nap pácolást említ, 3-5 fokos hűtőben:

[link]

2023. jún. 25. 10:27
 4/12 anonim ***** válasza:
7%

nem kell ökröket nézegetni a jutubon....

amúgy nagyon kockázatos étel, már több millióan belehaltak...

2023. jún. 25. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A 4. majdnem tökéletes választás adott, egyedül a daralas nem stimmel: az igazi tartarbifsztek finomra vágott belszinbol készül, nem daraltbol
2023. jún. 25. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
93%

Megboldogult ifjúkoromban a barátokkal szinte napi szinten ettünk tatárbifszteket az Ádám sörözőben a Népköztársaság útján (ma Andrássy út) a volt Divatcsarnok mellett. (Akkor ez még megfizethető volt)

Ez minimum 100 alkalom volt, de lehet keveset mondok.

Azóta is előfordul évente, hogy megengedjük magunknak ezt a luxust, sőt van, hogy házilag készítem.

Még soha semelyikünknek nem volt ettől baja, sem a múltban, sem a jelenben.

Viszont annyi a hozzáfűznivalóm, hogyha egy ételhez eleve nem jó étvággyal és kételyekkel állsz hozzá, önmagában a tudat is okozhat problémát, a gyomorrontástól kezdve az epegörcsig és a májgyulladásig bezárólag, holott az ételnek semmi baja nem volt.

Szerintem hagyd ki!

2023. jún. 25. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont annyi a hozzáfűznivalóm, hogyha egy ételhez eleve nem jó étvággyal és kételyekkel állsz "


egyszer voltam így a mattel. Egyszer már állott szaga volt, amit "frissen" hoztam az supermarketből, vérző szívvel de inkább ki is dobtam.

2023. jún. 25. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a neten talált videók jó része - nem csak ennél, hanem rengeteg más ételnél is - arra sem érdemes, hogy megnézze az ember, rengeteg még véletlen sem használható.

Az egy hétig pácolt nyers hús ez a kategória - ez akkor esetleg szóba jöhet, ha utána a hús rendes hökezelésen esik át, de nyersen értelmes ember nem is próbálkozik ilyennel.


Abban meg tényleg igaza van az 5-nek, nem darálni kellene, hanem vagdalni, de ezt az egyszerüség kedvéért írtam úgy, ahogy. De köszönöm a kiigazítást, így helyes.

2023. jún. 25. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

6


Maga a videóban látott húskeverék az nem tűnik rossznak.Annyi,hogy ha ezt csinálnám,akkor a 7-10 napos rothasztást azt kihagynám és megsütném.Aztán lenne belőle valami húspogácsa szerű végeredmény.Úgy már megenném fenntartások nélkül...

2023. jún. 25. 11:58
 10/12 anonim ***** válasza:
94%
A tatárt ne süsd meg, mert elrontod. Ez pont nyersen jó. Férjem ilyen kis p...nci és süti meg a tatárt melegszendvicsnek, egyszer ettem belőle, a számból is kifordult. Ez nem erre való!
2023. jún. 25. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!