Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A konzerv halnak miért olyan...

A konzerv halnak miért olyan puha a gerince? Tesznek bele valamit, ami megpuhítja azt?

Figyelt kérdés

2012. aug. 18. 11:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem mielőtt dobozolják, biztos, hogy pár napig valami páclében van, ami nemcsak tartósítja a halat, de puhítja a szálkákat és a gerincét is. Ha ilyen valami eljáráson nem esne át a hal, ugyan mitől állna el hónapokig?
2012. aug. 18. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A hőkezelési eljárás(főzés,sütés stb)alatt az ilyen vékony csont átpuhul.
2012. aug. 18. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen,hirtelen nagyon magas hőfokra hevítik és a pici szálkák megfőnek.
2012. aug. 18. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ilyen kis halaknak amúgy is vékonyka szálkájuk gerincük van. Szóval a konzerválás előtti eljárások miatt megpuhul. Meg sokat áll a lében is ami a konzervben található.

Így megpuhulnak a halban található csontok, szálkák, gerincek.

2012. aug. 24. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja és nem tesznek bele semmit sem ami megpuhítaná azt.
2012. aug. 24. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!