Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha felforralom a kecsketejet,...

Ha felforralom a kecsketejet, marad benne vitamin?

Figyelt kérdés
2013. jún. 14. 12:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Miért ne maradna? Nem tudom miért terjesztik azt a hazugságot hogy melegítésre minden vitamin eltűnik? A C vitamin pld 190 fokon bomlik!Zománcos vagy Jénai edényben melegítve nagyon sok megmarad.Meg kell nézni a vikipédián a vitaminok fizikai tulajdonságait!
2013. jún. 14. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni hogy vegyész vagyok nem feltételezéseket írok!A 20%-osnál nagyobb krómtartalmú edényban bomolhatnak egyes vitaminok jobban mert a króm katalizátor lehet!Levest tejet fehér zománc vagy jénai edényben forralva a legkevésbé károsodik.
2013. jún. 14. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Csak a hőre érzékeny vitaminok pusztulnak el hőkezelés hatására.

De azért tegyük hozzá,hogy alapvetően a tejnek nincs is kiemelkedő vitamintartalma, inkább ásványi anyag tartalma miatt fontos, az pedig megmarad forralás után is.

2013. jún. 18. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!