Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van különbség a csemege...

Van különbség a csemege debreceni és a debreceni páros között?

Figyelt kérdés
2013. júl. 19. 22:41
 1/1 anonim ***** válasza:

"Leírás: A Csemege debreceni formája henger alakú, 26-30 mm átmérőjű, 8 cm hosszú. Húspépből, sertéshúsból és szalonnából készítik. Burkolóanyagul sertés vékonybelet vagy fehérje alapú, emészthető műbelet használnak. A késztermék száraz tapintású, metszéslapján húspépbe ágyazott hús- és szalonnaszemcsék láthatók. E készítmény felületén penész nem fordulhat elő, illata és íze a fűszerezéstől és füs­töléstől függően jellegzetes.


Felhasználás: A debrecenit főzés után mustárral vagy tormá­val szervírozzák, egyes főzelékekhez feltétként is tálalják. Felületét bevagdosva, nyárson sütve vagy grillezve is kedvelt. "


"A debreceni páros kolbászt közepesen puha, kellemesen lédús, ízletes, jellegzetesen helyi eredetű csemegét Európa szerte kedvelik. Már az 1930-as években országos versenyeken aranyéremmel kitüntetett kolbász összetevőinek arányát, készítésének módját a mai napig hűen őrzik. A 12 cm hosszúságú és 30-34 mm vastagságú párokat kézzel alakítják ki, enyhén füstölik, majd főzik."

2013. júl. 30. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!