Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért tilos a felengedett...

Miért tilos a felengedett dolgokat újrafagyasztani?

Figyelt kérdés
2013. okt. 5. 16:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tilos, csak esetleg növelheti annak a veszélyét, hogy hamar megromlik, de ez csak a nyers húsokra vonatkozik.


Az ok az az, hogy amikor felolvad a hús, akkor a benne lévö jégkristályok felszakítják a sejtfalakat (ezért is puhul meg gyorsabban), és könnyebben kezdhet romlani. Ha azonnal megsürik/fözik, akkor semmi baja sem lesz, mert az fertötleníti. Ha elindult a bomlás, és nem lesz hamar elkészítve, akkor az újabb fagyasztás nem fertötlenít, csak megállítja a folyamtot és a következö kiolvadáskor folytatódik tovább.


DE természetesen a legtöbb esetben kiolvadáskor nem kezd romlani a hús és ezért nem annyira veszélyes, mint ahoyg sokan gondolják.

2013. okt. 5. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
a fagyasztott brokkolira is ez van írva
2013. okt. 5. 17:57

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!