Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi az oka annak, hogy az...

Mi az oka annak, hogy az eddig pl. baromfi párizsi néven forgalmazott termékek nagy részét átkeresztelték baromfi rúdra?

Figyelt kérdés

Több szupermarketben is észrevettem,több párizsi esetében, hogy a csomagoláson a párizsi szót átváltoztatták rúd-ra.Tehát, sertés párizsi helyett-sertés rúd, baromfi párizsi helyett-baromfi rúd.

Mi az oka ennek?



2015. febr. 13. 21:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Van egy úgynevezett "Élelmiszerkönyv' ami egy szabványgyűjtemény. Ebben le van írva pontosan, hogy milyen kritériumok alapján nevezhető egy élelmiszer annak, ami. A csirke rudacska azért nem baromfi virsli, mert az összetevői alapján nem éri el azt a minőségi szintet, ami alapján virslinek nevezhető. A párizsivel ugyanez a helyzet, van egy minimális szint amit meg kell ütni. Ami ezt nem éri el, az más nevet kap. Például: nem tej hanem reggeli ital, nem sajt hanem csízió tömb, nem tejföl hanem frissföl, stb
2015. febr. 13. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm a választ!

2015. febr. 13. 22:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!