Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a piros és...

Mi a különbség a piros és sárga krumplik közt?

Figyelt kérdés
Máshoz valók, vagy más ízük van, vagy csak a színük más és ennyi? Mert árban egyformák mondjuk a 2kg-os tescosak, de melyiket érdemes venni?
2015. jún. 1. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Más fajták, az ízük is más és másra valók :) A pirosak inkább főzni valók, azok közül is a hosszúkásak (kifliburgonya) rakott ételekhez, a sárgák pedig sütni valók. Ha boltban veszed, akkor a zacskón az is rajta van, mire való, az A saláta/rakott ételek, B főzős, C sütős. Ha piacon vásárolsz termelőtől, akkor ajánlom a hópehelyt (ez a fajtája) sült krumplinak nagyon finom :)
2015. jún. 1. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

Kicsit más lehet az ízük.


Az ugyan igaz hogy jellemzően adott szín adott felhasználásra lett kitalálva RÉGEN, de mára csak azt kell megnézni nem írják-e rá hogy "salátának való" (azszétesik ha megpróbálod megfőzni).


Egyébként pedig alapesetnek a színe más, és sokan a megszokás miatt nem is próbáljk ki a másikat, hiába mondjuk olcsóbb.

2015. jún. 1. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ma már piros és sárga krumpli is lehet szétfővő, vagy keményebb ,sütnivaló vagy salátának való fajta.

Ízben nem sok az eltérés, mindegyiknek krumpli íze van, csak az állaguk,így a felhasználási területük is más és más.

2015. jún. 1. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A salátának való pont nem szétfővő fajta, így nem is esik szét.A salátában meg kell, hogy tartsa a felvágott alakzatot, az a lényege. Persze emellett nem kemény, csak formatartó.

Bármelyikből veszel, először próbáld ki, aztán eldöntheted, hogy tésztába szétnyomni, vagy pürének, vagy éppen salátának alkalmas.

Vannak a kettő közötti un. mindenre jó fajták is, de nem szokták (sajnos ) közölni a vevővel, hogy mivel is áll szemben.

2015. jún. 1. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
54%
A felhasználási móddal nem igazán szoktam foglalkozni, de a sárgát szeretem, mert nekem sokkal jobban ízlik, lágyabb, könnyebb hámozni, gyorsabban fő. S tipikusan drágább, de ezzel együtt is megéri nekem (főleg, hogy ketogénezek, így kb. sosem eszem :D Nagy krumplirajongó voltam, de egész jól megvagyok nélküle, bár semmi a világon nem tudja pótolni, csak a krumplinak van krumpliíze). Szétfővősebb is a sárga, legalábbis amivel én találkoztam. Nyilván a vörösek sem egyformák...
2015. jún. 1. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!