Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A sertés lép miért nem népszerű?

A sertés lép miért nem népszerű?

Figyelt kérdés
Van aki evett már ilyet? Finom? Nehéz elkészíteni? Mi a baj vele, hogy alig vannak receptek ezzel?

#sertéslép
2015. aug. 6. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Mert belsőség...és abból is az amit ritkán esznek az emberek.

Én a májon kívül utálok minden belsőséget...

2015. aug. 6. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

A májat sokan szeretik, de konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy a lépet miért nem. Azzal, hogy belsőség, sok újat nem mondtál.


Ja és van benn egy kis koleszterin, ahogy a belsőségekben általában. De ez nem hatja meg a legtöbb embert, lásd például a tojás vagy a máj népszerűségét.

2015. aug. 6. 20:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Máj finom, a tojás is.

Mindkettő elterjedt.

A lép nincs elterjedve, és az íze se megnyerő csak pár embernek... más meg meg se kóstolja mivel a neve is undort kelt.

2015. aug. 6. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert undorító.
2015. aug. 6. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem az összes belsőséget (na jó az agyvelőtől undorodok), de a lépről még soha nem hallottam, hogy külön ették volna.

Hurkába szokták beledarálni, aztán annyi, gondolom azért, mert egy disznóvágásból nem kerül ki annyi lép, hogy érdemes lenne külön elkészíteni. Ezért ment az apróságokkal a hurkába. Még talán a disznósajtba is.

2015. aug. 6. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A macsekoknak szoktam venni, megfőzöm nekik.Megkóstoltam már, olyan, mint a gumi, semmihez sem hasonlítható az íze.

Mifelénk is csak az abalébe teszik bele az egyéb hurkaalapanyagokhoz.Nem állati eledelként árulják, de én sem tudnék semmi receptet kitalálni hozzá.

Talán a májat szaporítani , ha pástétomot készítünk, de hát a máj sem olyan drága, hogy érdemes lenne.

2015. aug. 7. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Nem emlékszem, hogy ettem volna (bár valószínű), de egy oka van, miért lehetne érdekes. Én is szeretem a belsőségeket, főleg a májat; de a máj rengeteg retinolt ("kötelezően" felszívódó A-vitamint) tartalmaz, ami miatt a megehető havi adag 1 kg csirke- vagy 0.5 kg sertésmáj. Lehet többet is, de akkor RENGETEG kiegészítő (retinolt ellensúlyozó) D3 és K2 vitamin kell 1 kg csirkemáj mellé. A sertésvese elkészítése viszont nagyon körülményes; ezért is nézelődtem sertéslépügyben.
2021. febr. 7. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!