Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha én soha, semmilyen körülmén...

Ha én soha, semmilyen körülmények között nem hízok el, akkor mit kezdek a cukortartalmú szénhidráttal?

Figyelt kérdés
Ilyenkor a nagy részét hasonlóan fel tudom dolgozni, mint a gabonafélékben található szénhidrátot? Vagy ha nem, akkor mitől nem hat rám?

2015. okt. 17. 08:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
akkor te vagy a biológiai csoda
2015. okt. 17. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
Élettel nem összeegyeztethető az amit leírtál.
2015. okt. 17. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

17 évesen én is lazán pizzáztam éjfélkor, meg ment a kóla+chips stb. Nem volt gond a súlyommal. Most, 10 évvel később már jobban kell figyelni.

Alkat kérdése amúgy, van aki világ életében sovány marad, bármit is eszik, de az nem jelenti hogy nem lehet mondjuk cukorbeteg idővel...

2015. okt. 17. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Jó kérdés, én stagnáló típus vagyok s szerintem én nyilván elégetem. Extra sok evés esetén pazarló üzemmódba lép a testem, vannak ilyen emberek jócskán. Ha pukkadásig eszem magam az év minden napján zsírral és szénhidráttal (sokat tudok enni, de azért ilyen 10000 kcal-t nem :D), na akkor szoktam volt 1 kilót hízni egy év alatt.

Így is el lehet hízni persze, csak sokáig tart.

Egészségügyi gondjai pedig főleg lehetnek az embernek.


Bizonyára vannak betegségek, ahol nem hasznosulnak bizonyos tápanyagok, így nem hízik a test valamitől, hisz nem szívódnak fel... De hogy ez milyen típusú anyagoknál lehet, milyen betegségnél, milyen mértékben, azt nem tudom. De léteznek felszívódási gondok, az tuti.

2015. okt. 17. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

én is ilyen vagyok. zabálom a zsíros, nehéz ételeket de soha nem sikerült még 52 kiló fölé mennem. most is 49 kiló vagyok pedig nem sportolok, rengeteget ülök, a munkahelyemen is meg itthon is, eszek...

apukámtől örököltem ezt szerintem, ő is elég sovány alkat.

2015. okt. 17. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

Akik kételkednek, azoknak először is mondom, hogy vannak ilyenek. Ez nem csoda, ez mindennapos, minden fiú aki soványabb, az valószínűleg nem fogyókúrázik, hanem genetikailag jobban feldolgozza a szénhidrátot.


De a kérdésem félreértettétek, konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy ha a napi szénhidrátbevitelt nézem, akkor tekinthetem annak a krémtúró szénhidráttartalmát is, ami 100%-ban cukor tartalmú szénhidrát? Ha nem raktározom el mindet zsírban, akkor van olyan funkciója, mint pl a kenyérben, mogyoróban található szénhidrátnak?

2015. okt. 18. 10:52
 7/13 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen nem értem a kérdésedet, ne haragudj, szerintem nincs értelme... vagy próbáld meg máshogy megfogalmazni, vagy lehet, hogy a dietetikai ismereteiddel van gond. A gabonafélékben található szénhidrát ugyanúgy cukorrá alakul a véredben, mint ha kockacukrot nyalogatnál. Tehát ugyanúgy energiát ad, vagyis hizlal. Hogy te miért nem hízol tőle, az alkati kérdés, vagy lehet, hogy túlműködik a pajzsmirigyed.
2015. nov. 2. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Akkor miért nem mindegy, hogy a testépítők mit esznek? Miért mindenféle korpás keksszel, rengeteg zabpehellyel, puffasztott rizzsel kell bevinni a napi szénhidrát adagukat (100 kilós emberre olyan 600g), miért nem kakaóval és krémtúróval, sőt, épphogy a cukrot mellőzniük kell a zsírlerakódás miatt és sovány tejet és rozskenyeret, hogy a cukorból minél kevesebbet vigyenek be, mert azt nem dolgozzák fe és zsírként lerakódik? Ha már a kérdést sem tudod értelmezni, és szerinted semmi érdemi különbség nincs bennük, akkor neked súlyosan hiányosak az ismereteid. Ez nem az átlag emberekre szól, hanem az olyan félékhez, mint én, hogy nálam mi a helyzet, mert erre nem szoktak kitérni.
2015. nov. 3. 00:35
 9/13 A kérdező kommentje:
Gyengébbek kedvéért, a termékeken található "szénhidrát: x Ebből cukor: y" azért releváns, mert külön reagál rájuk a szervezet, és akár érzékenység, akár más okokból is nem ugyanaz, hogy melyikből mennyit visz be.
2015. nov. 3. 00:40
 10/13 anonim ***** válasza:

Dehogy nem dolgozzák fel a cukrot... Ha nincs többletenergia, akkor felhasználják, a test így működik, máshogyan nem tud.

A kémiához jobban értő ember kellene ide, de az összetett szénhidrát is lebomlik egyszerűvé, ezt is, azt is feldolgozza a szervezet s energiát nyer belőle, tölti a glikogénraktárakat (itt mondjuk nem mindegy, hogy glükózról vagy fruktózról van szó, mert az utóbbi erre közvetlenül nem alkalmas, a máj alakít rajta valamit), ilyesmik. A fölösleg zsírrá alakul, de ha nincs fölösleg, akkor nyilván nem fog elhízni egy normálisan működő testű delikvens akkor sem, ha egyszerű és gyors cukrokkal eteted.


Attól még megvan a hátránya a rengeteg cukorfogyasztásnak,

az inzulinszint, fogak, tápanyag szempontjából...

A tisztán étkező testépítők kismillió dolgot kerülnek, nemcsak a cukrot, illetve a cukrot nem is kerülik, edzés után sokat elég rendesen tolják... Már aki, persze.

2015. nov. 3. 01:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!