Lejárt vajkrémtől lehet bajom?
A kiflimbe anya egy olyan vajkrémet tett ami 06.16.-án járt le.
Ha rágondolok hányingerem lesz,viszont mindjárt megyünk fürdeni és tök félek.
a negyede maradt meg kb a többit megettem.........
A lejárttól nem, a romlottól igen.
Ha érezhetően romlott volt, akkor lehet, hogy lesz tőle hasmenésed pl.
Mi bajod lehetne? Bár alapvetően a vaj eltarthatósága kicsi, sózással növelni lehet, s a hűtés több hónapra kitolhatja.
Leginkább csak avasodik, más nem történik vele. Az avas vaj kellemetlen, de ártani nem árt.
Az a dátum, amit néztél azt mutatja, hogy a gyár addig garantálja a megfelelőséget.
Azaz az az utolsó nap, ami után már nem felel azért, ha nem megfelelő az állaga, a színe, sok-sok egyéb tulajdonsága.
Olyasmi, mint műszaki dolgoknál a garancia. Az sem jelenti, hogy másnap ki kell dobnod.
Valaki magyarázza már el nekem, hogyan lett nulla százalékos a válaszom! Itt nagyobb baj értelmest választ adni, mint az ezóban.
Nem a pontozás érdekel, hanem az, mi volt a válaszban nem idevágó és megfelelő? Soha nem írok választ, ha nem vagyok biztos abban, amit begépelek.
De hátha tanulok valamit.
Meg fogsz halni, ez ezer százalék, anyád meg megy a sittre, amiért megmégezett, a testvéreid meg a lelencbe, ahonnan eladják őket prostitúcióra meg rabszolgának, apád meg leissza magát, és a vonat elé ugrik bánatában. Hát, szerintem ez lesz.
Vagy nem.
Mennyi hülye, parás, hisztis kölyök van mostanában! Anyám! 99,9999 százalék, hogy anyád nem adott volna neked olyan kaját, amitől bajod lenne, vagy amit ő nem enne meg. Semmi baja nem volt annak a vajkrémnek. Örülj, hogy van mit ennetek, meg még strandra is mehetsz.
6. Az a baj, hogy hülyeségeket állítasz, ráadásul olyan dologgal kapcsolatban, ami ártalmas az egészségre - már ha valaki megfogadja a tanácsodat.
Az igaz, hogy a vaj romlását avasodásnak nevezzük, de ennek fogyasztása hasproblémákat (hasfájás, hasgörcsök, hasmenés) okozhat, valamint kiüríti a szervezet B és E vitamin tartalékait.
Itt nyugodtan olvashatsz róla bővebben - ha tudsz angolul -, mik a kellemes hatásai az avas olajok, zsírok fogyasztásának:
Nem érdekel a linkelt oldal. Bocs. Nem avas vajat evett, hanem lejárt szavatosságút.
Én sem biztatnám rossz étel fogyasztására. Annyi felelősségtudat azért van bennem így életem vége felé.
Az avas vagy egyébként újra fogyaszthatóvá tehető szódabikarbónával kevert vízbe áztatva.
Arra egyikőtök sem figyelt, hogy nem vajról, hanem vajkrémről van szó. Ez inkább krémsajt jellegű, max 40 % zsírral.
A szavidő valóban nem azt jelenti, hogy utána fogyaszthatatlan egy termék.
Egészséges embernek kifejlett érzékszervei vannak, és lát, szagol, ízlel... stb, ami alapján el tudja dönteni, hogy valami romlott-e vagy sem.
A vajkrémeknél egy kis savókiválás észlelhető esetleg (de ez normális szavidőn belül is ), ezt le lehet önteni, de simán fel is lehet keverni vele, mert nem értéktelen eleme a vajkrémnek.Vagy penészesedés jelenik meg, ez pedig nyilvánvalóan látható, és semmiképpen nem kellene elfogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!