Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lehet bajom, ha megeszem a...

Lehet bajom, ha megeszem a darált húst ennyi idő után? A fagyasztó nem fagyasztott.

Figyelt kérdés
Szerda este vettem a piacon darált marhahúst. Otthon hűtőbe tettem, majd másnap a fagyasztóba. Ma vettem észre, hogy a fagyasztó csak lehűtötte hűtő hőmérsékletűre, de nem fagyott meg. Mindenhol azt írják, hogy a darált húst csak 1-2 napig lehetne hűtőben tárolni, de nekem nincs szívem kidobni. Most a sütőben van 200 fokon, mekkora a kockázat, ha megeszem?
2016. nov. 27. 08:06
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Egy élelmiszert egészen pontosan addig lehet romlás nélkül tárolni, amíg meg nem romlik.

Egész nyugodtan röhögj ki bárkit aki határozott időpontokat mond, mert a teljes hozzá nem értését bizonyítja.

(Már csak azért is, mert mondjuk egy darált csirke hús úgy nagyjából tized annyira bírja, mint egy darált marha hús.)


Egy hús megromlásának a legelső jele a szaga. Összetéveszthetetlen.

Ha nem volt hányingert keltően büdös, akkor a kockázat egész pontosan 0.0 %.


Amit már csak azért is kétlek, mert a legkiválóbb marha burgereket simán érlelik akár darálva is vagy 10 napig.


Jó étvágyat! :)

2016. nov. 27. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor megeszem. :)
2016. nov. 27. 08:17
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Nagy.

4 napos darálthús, csak hűtőben, ráadásul bezacskózva szinte biztosan romlott.

2016. nov. 27. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Semmilyen darált húst nem érlelnek, főleg nem 10 napig, mert baromi gyorsan romlik, főleg nejlonzacskóban, ahogy a piacon venni lehet.


Jó fosást.

2016. nov. 27. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

1. A jó tatárhoz bizony érlelik a bélszínt, ráadásul nyersen fogyasztják. Igaz, nem nejlonzacskóban érlelik.

2. 200°C-on fél-egy órát sütve, ha a belseje is átsül rendesen, nincs az a kórokozó, amelyik életben marad. Lehet büdös, de fosást nem okoz, az biztos.

Csak összehasonlításként mondom: 30-40 évvel ezelőtt az injekciós tűket, műtéti eszközöket 100°C-on főzték harminc percig, vagy 105-110°C-on 20 percig, és utána steril volt.

2016. nov. 27. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Jelentem, megettem és semmi bajom azóta sem. :D
2016. nov. 29. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a klasszikus mondja:

"Ide orvosi papírok nem kellenek, a tények magukért beszélnek! " :DD


Ennyit az okoskodók szakértelméről... :)

2016. nov. 29. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!