Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A tofu és a sajt közt kb....

A tofu és a sajt közt kb. annyi külömbség van, mintha a vajat a margarinhoz hasonlítanánk?

Figyelt kérdés
2017. márc. 9. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
Nem egészen, mert a margarin nem élelmiszer, hanem ipari hulladék. A sajt tejből készül, a tofu pedig szójából, de annyi közük azért akad egymáshoz, hogy hasonlóan lehet őket felhasználni.
2017. márc. 9. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
elvileg a margarin növényi zsiradék:D, csak majdnem műanyag, de mégse:D
2017. márc. 9. 19:09
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

Sajt és sajt között is egetverő nagy különbség van, amúgyis teljesen más dolgokról van szó, de azért megértem a párhuzamodat. Bár a tofu még a vizesebb margarinoknál is zsírszegényebb.

Ég és föld a 2 csoport mindkét esetben, nem is hasonlítanak egymásra. Bár a tofu és a sajt is fehérjeforrás s a vaj és a margarin is zsírforrás, de ez azért elég gyenge kapocs.

A szójába és a margarinba más okból, de bele szoktak kötni, szerintem joggal. A sajt és a vaj tisztességesebb és ízesebb dolog, de azért itt is sokat számít a minőség, mert ha az nagyon rossz, akkor szintén ipari hulladéknak tekinthetők.

2017. márc. 9. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
a karaván sajt finom:o
2017. márc. 9. 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:
62%

A tofut én sosem tudnám sajthoz hasonlóan használni, mert teljesen más az állaga és az íze is. Lehet, hogy van szerepkör, ahol egy ízetlenebb sajt helyett használja valaki, én csak ízes sajtot eszem.

A növényi zsírokat sokszor szeretem (kókuszzsír, olajos magvak, az avokádót nem, de sokak kedvence), de a margarin nekem eléggé műanyag és víz, ha az ízt nézem. OK, ez szubjektív. Objektíven nem tudok mit mondani a margarinról, a vaj ugye természetesebb, s tudom, hogy a margarinok nem annyira rosszak, mint régen, de azért elég gyenge próbálkozásnak tartom őket, olcsóbb, rosszabb anyagok.

2017. márc. 9. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert a tofu egy teljesen más módon felhasználható, sokszínű élelmiszer, melynek saját hagyománya van.


A margarin a vaj növényi utánzata azok számára, akik nem akarnak vagy valamilyen okból nem fogyaszthatnak vajat (pl. koleszterin), illetve egy olcsóbb alternatíva.


A tofu egy hagyományos ázsiai élelmiszer, ami a szójatejből keletkezett túró préselésével állítható elő. Használható édességekbe, levesekbe, krémekbe (az ún. silken vagy soft tofu) vagy sütve, főzve szilárdan főételekbe is.

A sajtra ilyen módon nem hasonlít, nem azt hivatott helyettesíteni.

2017. márc. 9. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!