Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tudtok egy jó sajtszoszt...

Tudtok egy jó sajtszoszt ajánlani?

Figyelt kérdés

Ma anyukám sajtszószos tésztát csinàlt. Jó minőségűt vett, de olyan lett mint ha egy maggi krém poros valamit rakott volna a tésztára..... nagyon rossz volt... olyan mint ha levest ettem volna.

Tudtok egy jó sajtszósz port ajánlani ami tényleg finom?

Teljesen mindegy hogy mennyibe kerül... akár valamilyen eltett bedobozolt sajszot is ajánlhattok ha port nem tudtok :S



2017. júl. 8. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen egyszerű otthon elkészíteni a sajtszószt:

2 dl tej

10 dkg reszelt sajt

1 evőkanál liszt

őrölt fehérbors


Felmelegítjük a tejet, ízesítjük sóval, borssal. A lisztet és a reszelt sajtot hozzáadjuk, alacsony lángon gyakran keverve addig főzzük, míg megfelelő állaga nem lesz. Használhatunk különböző sajtokat is, hogy még finomabb legyen.

2017. júl. 8. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Többféle sajtot válogass ki, amiket szeretsz (pl cheddar, camambert, brie, stb), majd melegítsd fel őket tejben, amíg felolvadnak, keverd össze, és tegyél bele a végén egy kis étkezési keményítőt, hogy ne legyen olyan híg. Ízlés szerint ízesítheted fűszerekkel, de enélkül is remek. Jó étvágyat!
2017. júl. 8. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos besamel-szerűség:


Felhevítesz egy kevés olajat, beleszórsz két evőkanál lisztet, óvatosan kevergetve pirítod, majd szép lassan hozzáadsz 3dl tejet, nem egyszerre, csak szépen lassan, közben kevergeted. Ha belement az összes tej és csomómentes akkor onnantól kezdődhet a kreatív munka, rakj bele olyan sajtokat amit szeretsz. Reszelt vagy kockákra vágott mozzarella, trappista, feta, ementáli, edámi, de krémsajtot is lehet bele keverni. Minél több féle annál ízesebb. A végén ha elkevered egy sűrű szószod lesz. Sóval, borssal, szerecsendióval érdemes ízesíteni, sóval a sajtok típusától függően kell bánni.

2017. júl. 8. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, miből próbálod csinálni, ha hígra főzöd, akkor híg lesz. Ez nem az alapanyag hibája, hanem a szakácsé.
2017. júl. 9. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én készítek egy besamell mártást, (5 dkg vaj,5 dkg liszt, 5 dl tej) és amikor készen van rakok bele 30- 40 dkg reszelt sajtot, sót, borsot, kevés szerecsendiót. Nekem ugyanolyan gyorsan készen van ez is mint a zacskós.
2017. júl. 9. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!