Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Jó lehet még a kacsamáj?

Jó lehet még a kacsamáj?

Figyelt kérdés
December 22-én sütöttünk kacsamájat kacsazsírban. Egy darabka máj maradt még a zsír alatt, ez most jutott eszembe. A zsír teljesen ellepte a májat, így tároltuk. Íze, illata jó, szerintetek fogyasztható még vagy így már rizikós?

2018. jan. 2. 17:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy jó.
2018. jan. 2. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Régen, vidéken disznóöléskor amit nem füstöltek fel, azt vagy besózták, vagy lesütötték és a zsír alatt tárolták bödönben, akár 1-2 hónapig is.

Nyugodtan megehetitek.

2018. jan. 2. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Plusz 7 fokban még nem bomlik le a fehérje , ha a zsír kemény akkor oké ha folyós mert több volt a hőmérséklet mint 7 akkor dobd ki . A tojás , belsőség tőkehús rothad a leggyorsabban , sültek esetén van még idő a hideg és légmentes tárolás a tuti .
2018. jan. 2. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Nincs rizikó, még ehető.A zsír tartósít, de azért nem a végtelenségig.
2018. jan. 2. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megettük :-)
2018. jan. 2. 19:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!