Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készíthető el a liba/kacs...

Hogy készíthető el a liba/kacsamáj legfinomabban?

Figyelt kérdés
Ötleteket várok :) Kevés, 15-20 dekás mennyiségről van szó, tehát valami mellé lesz.

2013. febr. 25. 16:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vágj sok hagymát karikára, sózd meg, és párold meg zsiradékon. A legjobb a kacsa, liba zsir. Ha puha, akkor tedd rá a májat, amit kicsit besózol, borsozol, majorannázol, és átsütöd, mig nem lesz véres. Ennél gazdaságosabban nem tudod elkésziteni. Mi egy évben egyszer-kétszer szoktunk venni hizott libamájat, annak persze más az elkészitése módja. Ha kéred, leirom.
2013. febr. 25. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A hagymás máj valóban a leggazdaságosabb, de a baconbe tekert meg a legfinomabb, szerintem. A májakat falatnyi darabokra szeded beletekered vékony bacon szeletekbe és zsírozott tepsibe rakod és forró sütőben pirosra sütöd.A májjal együtt tekerhetsz a szalonnába egy-egy szem teában megáztatott aszalt szilvát is. Fűszerként borsot használhatsz meg esetleg a kész májra kevés sót, de egy jó ízes sós-füstös szalonnától minden ízt megkap.
2013. febr. 25. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindkettőtöknek! Várok még ötleteket, hogy ki szerint hogy a legízletesebb :))
2013. febr. 25. 22:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Bő, nem túl forróra melegített zsírba tedd bele, őrölt borsot, kevéske őrölt szerecsendiót, babérlevelet tégy rá. Födő alatt, közepes lángon süsd ki belőle a véres lét. Majd a legvégén födő le, és egy kicsit pirítsd meg mindkét oldalát, vigyázz, ne égjen meg, csak egy kicsit süljön, piruljon, különben keserű lesz.

Amikor kész, egy jó marék zúzott fokhagymát dobj rá, és gyorsan borítsd be. Azonnal vedd le a tűzről, különben a fokhagyha megég. Csak a tányérban sózd! Jó étvágyat!

2013. febr. 26. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!