Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha vákumcsomagolt terméknél...

Ha vákumcsomagolt terméknél felenged a vákuum és mozog benne a termék, akkor az romlottnak számít?

Figyelt kérdés
Ha eredetileg vákuumcsomagolt valami, de ez a vákuum felenged. Az mennyi idő?

2018. jan. 18. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
29%

Mi az, hogy "felenged" a vákuum? Egy nem fagyasztás, hogy felengedjen!


Ha meg kinyitod, attól kezdve NINCS vákuum...

2018. jan. 18. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem úgy érti, hogy valahol keletkezhetett rajta egy mikroméretű luk, ahol távozott a vákuum, és "lötyög" a lezártnak tűnő csomagolásban a cucc.

A választ nem tudom, de én nem fogyasztanám így.

2018. jan. 18. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
37%

Nem.

A termék nedvességtartalma okozza a mozgást, ugyanis azt nem lehet egy helyben tartani. A térfogata ugyanannyi marad, tehát nem kerül bele levegő, csupán átrendeződik a tartalom, mert a folyadékok ugye nem stabilak, ha a sajátjuktól eltérő közegben vannak. A hús pedig pont ilyen közeg. A légmentesen lezárt tejföl tetejére is kiül a víz...

2018. jan. 18. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
48%

A vákumcsomagolt termék nincs odaragasztva a doboz aljához.

Szállításkor zötykölődhet és elmozdulhat bármilyen irányba.Ha egy doboznyi húst függőlegesen teszel a szatyorba, míg hazaérsz, a doboz alsó felében lesz az egész. Puszta gravitáció.

A tejfölt pedig hőkezelés után majdnem forrón töltik a poharakba, és azonnal lezárják a fedőfóliával. Ezután hűtőkamrába kerül, és a fólia belsején keletkezett pára csepeg rá a tejfölre.

2018. jan. 18. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor hogy mondják helyesen, hogy "eltűnik a vákuum"? Miért tűnhet el? Teljesen zárt csomagolásban. A termék pedig teljesen lötyög benne.
2018. jan. 18. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A csomagolás valahol mégiscsak megsérült, lehet az egy mikrosérülés is, ami szabadszemmel láthatatlan. Ilyenkor azonnal megszűnik a vákum, és levegő kerül a csomagolásba.

Most az lenne fontos, hogy mikor vetted, mikor észlelted a vákum megszűnését, mi a hús szavideje.

Ha ma történt, kibontva semmi szag, semmi nyálka, akkor elkészítheted bárminek, de akár le is fagyaszthatod. Persze, ha eddig folyamatosan hűtőben volt.

Szóval a vákumhatás léte vagy nemléte , nem idő függvénye, hanem fizikai hatás (sérülés, felbontás ) szünteti meg.

2018. jan. 18. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!