Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tegnap delutan (6-7korul)...

Tegnap delutan (6-7korul) kivettem a fagyasztobol fel kilo daralthust, es elfelejtettem berakni a hutobe, egesz ejszaka kint volt. Lehet valami baja?

Figyelt kérdés
2018. febr. 9. 06:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Remélem, semmi bajotok nem lesz tőle, de azért máskor nem árt valami megbízhatóbb forrásban utánanézni az ilyesminek, nem itt, mert a romlott étel nem csak egyik napról a másikra okozhat gondot: az is baj, ha valaki rendszeresen szakszerűtlenül kezeli az ételt, és ezzel újra és újra megterheli a máját (látványos hasmenés vagy hányás nélkül).


"Sose hagyj sem darált húst, sem más húst egy óránál tovább szobahőmérsékleten!"

[link]


"A legbiztonságosabb módszer a hűtőben való kiolvasztás..."

[link]


"Hiedelem: Teljesen elfogadható, hogy a fagyasztott húst a konyhapulton hagyjuk kiengedni. Mivel kezdetben fagyott állapotban van, a baktériumok nem jelentenek problémát.

Tény: Valójában a baktériumok szobahőmérsékleten nagyon gyorsan kifejlődnek, ezért soha ne hagyja a konyhapulton kiolvadni a húst.

...

Hiedelem: Amíg a maradékoknak nincs rossz szaguk, biztonsággal fogyaszthatók.

Tény: Az ételmérgezést okozó baktériumok nem befolyásolják az étel kinézetét, szagát vagy ízét."

[link]

2018. febr. 9. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
69%

Utolsó, ne szórakozz már, legalább linkeltél volna valóban hiteles forrásokból származó cikkeket az okoskodó kommentedhez.... natursziget.hu meg kulinarisvilag.hu


Én speciel élelmiszerhigiéniával foglalkozó szakembertől kérdeztem a kiolvasztás módját, ő is azt mondta, hogy simán lehet konyhapulton olvasztani.


Én neki hiszek, te a natursziget.hu-nak, kinek mi..

2018. febr. 10. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Azt is mondta, hogy simán lehet konyhapulton olvasztani 12 órán át?
2018. febr. 10. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
69%

Nézd, ha a hűtőbe teszem este a kiolvasztandó húst, nem olvad ki reggelig.


És elég viccesnek találom a tanácsot, hogy fagyott állapotban kezdjem el főzni, mert fagyosan azért nehéz szeletelni, aprítani, megtölteni, feltekerni, megtűzdelni, a húspogácsa elkészítéséről már nem is beszélve.

2018. febr. 10. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!