Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elfelejtettem csirkemellet...

Elfelejtettem csirkemellet kivenni a fagyasztóból. Ha a mikróban van ilyen felolvasztó funkció, és azzal olvasztom fel az jó?

Figyelt kérdés

2012. júl. 11. 06:25
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
remélem amúgy csirkemellett vettem ki, mert igazából rá van írva, hogy "mell" a fagyasztózacskóra, meg látszanak azok a "szálacskák" rajta, de úgy félek, mert az egyik osztálytársamnak lesz születésnapi meglepetéspartyja, és arra csináljuk. egyig van időtök válaszolni, addig tegyétek meg,köszi<33 bár lehet h addig ki is enged??
2012. júl. 11. 06:36
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Mikróban is kiolvaszthatod, de időnként előfordul, hogy egyes részeit jobban éri a mikrohullám (szélek), így azok közben megfőnek. Márkás mikróm van, mégis előfordul a kiolvasztási funkciónál.


Ami talán ennél jobb lehet, gyorsan belevágod egy kis hideg, vagy langyos vízbe, és ott 3-4 óra alatt tutira kiolvad (persze ez attól is függ, hogy mekkora darab a husi). Arra figyelj, hogy ha már csak épp jeges, akkor ne feltétlenül maradjon kint a vízben, nehogy elinduljanak benne a bacik (főleg ilyen melegben) Így, félig fagyos állapotban is jól lehet vele dolgozni (vágni).


Ha nagyon sürgős, akkor meleg vízbe rakd (ne forró, csak ami jön a csapból), így rövid időn belül kiolvad. Én már olvasztottam így többször nem volt vele gond.

2012. júl. 11. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nylonzacskóstul hideg vízbe szoktam tenni, kb 1 óra alatt felenged egy kisebb darab.
2012. júl. 11. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:

Az utolsó szerint csinálom én is.dupla neylon, hidegvíz, hogy ellepje, egy óra alatt kiolvad, lehet vele szépen dolgozni.

A mikrozást én sem szeretem, megfő a széle itt-ott.

2012. júl. 11. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
ú, akkor én is ezt a hideg vizeset csinálom, egyig még bőven van idő, köszönöm szépen a válaszokat 
2012. júl. 11. 07:07
 6/19 anonim ***** válasza:
3%

Miért csirkemellet csináltok? Az a legszárazabb hús mindegyik között! Nagyon nehéz jó ételt csinálni belőle.

Meleg vízben kiolvaszthatod.

2012. júl. 11. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:
mert nincs benne zsír, és mindenkinek az a kedvenc húsfajtája(közülünk)
2012. júl. 11. 07:24
 8/19 anonim ***** válasza:
És azt tudod már, hogy mit csinálsz belőle, ha kiolvadt?
2012. júl. 11. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:
igen, tejfölöspaprikás csirkemellet:)
2012. júl. 11. 07:37
 10/19 anonim válasza:
Jó meleg vízbe is belerakhatod,én abba szoktam.Tegnap én is elfelejtettem kivenni és még egy óra se kellett és felengedett.
2012. júl. 11. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!