Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hagymakedvelők! Szerintetek...

Hagymakedvelők! Szerintetek melyik a legjobb ízű hagyma?

Figyelt kérdés

Remélem van más is aki annyira szereti a hagymát,fokhagymát,póréhagymát stb,nyersen,sülve,főve,mint én.

Leginkább nyersen eszem,kóstoltam jónéhányat életem során,ami a legjobban ízlett:angliából hoztam indiai árúsoktól vásárolt halvány lila,majdnem rózsaszínű,nagyon finom édeskés ízű hagymát,ezt azóta termesztem is,nevét sajnos nem tudom,ők is annyit mondtak hogy indian onion..másik kedvenc a dán fehér hagyma,a halvány lila salotta..sok van amit meg szeretnék kóstolni,termeszteni..neked melyik a kedvenced?



#hagyma #hagymafajták
2018. febr. 12. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A kertből frissen felszedett hagyma. Én a sonkahagymát kedvelem leginkább. (frissen szedve)
2018. febr. 12. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
51%

Ebben a fórumban már elmondtuk, hogy az IGAZI makói.

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__elelmiszerek__..

2018. febr. 12. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Erősnek valóban erős,bizonyos ételeket a makóival a legjobb főzni..és idén is lesz a kertben egy ágyás makói.Viszont nyers fogyasztásra messze elmarad sok fajtársától,area túl erős,csípős,szagos.
2018. febr. 13. 08:38
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik :D
2018. febr. 13. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyersen fogyasztva az itthon kapható lilahagyma,újhagyma zöldjével együtt, fehérhagyma és a sonkahagyma, ami nekünk finom ízű, édeskés, nem könnyeztető.

A fokhagymát nyersen ritka esetben, pl brassóira frissen préselve fogyasztjuk, de ételbe belefőzve, húsokba beletűzdelve nagyon gyakran. Főzelékekhez is sokszor használom. (spenót, zöldbab pl ).

Szezonjában a medvehagyma, bár az igazán csak levél, de igen jó ízű, és sokféleképpen használható kedvencünk.

Egy jó pörköltalaphoz viszont a jó kemény, csípős vöröshagyma az igazi.

2018. febr. 14. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen egy jó pörköltet nem lehet fehérhagyma alappal kezdeni..a felsoroltjaid mindegyikét fogyasztom és szeretem jómagam is,annyi hogy én a fokhagymát imádom nyersen is.Kóstoljátok meg a lila mogyoróhagymát is,a pucolása nem túl szórakoztató viszont az íze kárpótol mindenért..
2018. febr. 15. 18:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!