Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az aszaltgyümölcsökben tényleg...

Az aszaltgyümölcsökben tényleg megnő a cukortartalom?

Figyelt kérdés
Már több helyen olvastam ezt az állítást és most megint felbukkant egy helyen, de én ezt nem értem mitől nő meg? Vagy csak térfogatszázalékban nő meg? Tehát ha megeszek egy marék mazsolát és megiszom fél liter vizet akkor az olyan mint ha egy fürt szőlőt ettem volna meg? Vagy az aszalás során átalakul valami valamivé ami cukor lesz?

2018. márc. 9. 06:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan úgy, ahogy leírtad. A víz elvesztésévek az egységnyi tömegre vagy térfogatra számított cukor (térfogat- vagy súly%) nő meg. A g-ban meghatározott mennyiség nem.
2018. márc. 9. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem nő meg a cukortartalmuk, hanem az egész gyümölcs cukortartalmát tartalmazzák, csak kissebb térfogatban. Lefordítva ez azt jelenti, hogy ha megeszel 20 dkg érett szilvát vagy 20 dkg aszalt szilvát, az aszalt szilvában lesz több cukor.
2018. márc. 9. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszát kicsit bövítve: a 20 dkg friss szilvából lesz 5 dkg (nem valós mennyiség, csak a példa kedvéért) aszalt, akkor 5 dkg aszalt szilvában van ugyanannyi cukor, mint a 20 dkg frissben, illetve 20 dkg aszalt szilvában annyi van, mint 80 dkg frissben.
2018. márc. 9. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Az jó! Akkor csak megfelelő mennyiségű víz kell hozzá és nem lesz rosszabb mint ha a normált enném.
2018. márc. 9. 10:11

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!