Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Érdemes enni a drágább hüvelye...

Érdemes enni a drágább hüvelyeseket is?

Figyelt kérdés

Sok hüvelyest eszem (húst nem)

Érdemes a hagyományos lencse mellett beiktatni a fekete vagy zöld lencsét, a tarkabab helyett az adzuki babot vagy lóbabot, májbabot, mungóbabot? Ezeknek az ára duplája vagy több is lehet. Ér annyival többet, hogy néha azokat is egyem?


2018. szept. 6. 21:57
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem táplálkozás-élettani szempontból nem ér annyival többet. Ha eszel lencsét, babot, csicseriborsót, az teljesen jó.

Persze a változatosság mindig jó, főleg, ha olyan típus vagy, aki megunja az ételeket. Pl. vörös lencsét szerintem érdemes venni, nem olyan drága, és nagyon finom ételeket lehet belőle csinálni.

Illetve babból is olyan sokféle van, fehér, tarka, kicsi, nagy, ezeket is megéri váltogatni.

Valamint, személyes véleményem szerint, a májbab nagyon finom. A lóbab nem annyira, és macera, mert a héját le kell szedni. Adzuki babot nagyon-nagyon ritkán salátába teszek, de nem túl finom szerintem.

Esetleg próbáld azt, hogy kimérős helyen vegyél egy keveset abból, amire kíváncsi vagy. Pl. 20 dekából már egy ételt simán lehet csinálni. Arab/török/keleti boltokban nagyon sokféle hüvelyes van kimérve. Így el tudod dönteni, hogy finom-e annyira, hogy érdemes legyen érte több pénzt adni.

2018. szept. 6. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
74%

Tápanyag szempontjából az olcsóbbak is jók, nyilván néha színesítésnek megérheti a drágább, elvégre ezért van kereslet a drágább ételekre is, nem azért, mert olcsóbban ne lehetne egészségesen táplálkozni...

Én húst és száraz hüvelyeseket sem szoktam enni (igen kivételes eseteket kivéve, de a táplálkozásomban ez elhanyagolható szerepet játszik), a tápanyagok miatt nincs rájuk szükségem, eszem mást. Ha vegán lennék, akkor valószínűleg rendszeresen ennék belőlük egy keveset.


Némelyik fajta hüvelyesnek speciális szerepe van, nem cserélhető ki mással. Az adzuki bab is speciális, chilisbabot is vörösbabból készít az ember, a vöröslencse pedig sokkal apróbb, mint a sima, másra alkalmas (ízre szerintem jóval gyengébb, de olcsóbban megkaptam, mint a simát s egyszer ki akarom próbálni fasírtban, állítólag nyersen belerakva poénos).

2018. szept. 6. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!