Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Térfogat növelésére Nátrium-ka...

Térfogat növelésére Nátrium-karbonát használnak?

Figyelt kérdés

A Nátrium-karbonát mosószóda?

Úgy olvastam hogy pékáruba is rakják vagy aszkorbinsavat használnak.



2018. okt. 18. 16:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Legfeljebb nátrium bikarbonátot (szódabikarbóna), mert az hő hatására bomlik és a keletkező széndioxid "felfújja" a tésztát.
2018. okt. 18. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Térfogatnövelésre nátrium-HIDROGÉNkarbonátot használnak. Más néven szódabikarbóna.

Nátrium-karbonátot savanyúságot szabályozó anyagként használnak az élelmiszeriparban. Meg akár moshatsz is vele, ahogy tetszik.


Amúgy ebből mit akartál kihozni? Hogy mosóport raknak ételbe, vagy mi? :/ Mert az bizony ostoba feltétezés.

2018. okt. 18. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Azért kérdem mert nekem is ez tünt fel.
2018. okt. 18. 17:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Majd elmúlik.
2018. okt. 18. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A nátrium-karbonát az a mosószóda.

A nátrium-hidrogén-karbonát (nátrium-bikarbonát, szódabikarbóna) na ezt használják a sütőporban vagy önállóan a süteményekbe, hogy felemelje, lazítsa a tésztát. Ez nem annyira lúgos, és jóval alacsonyabb hőfokon bomlik, mint a szóda.

[Amúgy 10 pontos kérdésként kérdezném azt a kommentelőt, aki a nátrium-karbonátot durva dolognak tartja a sütiben, hogy szerinte a szódabikarbóna a hő hatásra amikor a sütiben elbomlik, akkor szerinte mi keletkezik a szódabikarbónából??? :-)]

2018. okt. 19. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!