Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik az egészségtelenebb -...

Melyik az egészségtelenebb - a füstöléssel, vagy az E250-nel tartósított hentesáru?

Figyelt kérdés

2019. jan. 23. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Az E250-t szinte muszáj alkalmazni, mivel a botulizmus elkerülésére nyers áruk esetén, csak ez alkalmas.
2019. jan. 23. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

A füstöléssel. Ha csupán füstöléssel készült.

Ugyanis a nátrium-nitrit alkalmazásának egyik fő célja a botulizmus nevű betegség megelőzése, amit csupán füstöléssel nem lehet megoldani, mert a clostridium botulinum ellenáll a hőnek. Szóval ha füstölt árut veszel, akkor az már előzetesen nátrium-nitrittel is kezelve volt. Így a két dolog összeadódik. Ha a nagyapád otthon füstöli a cuccot, akkor a nátrium-nitrit hiánya miatt fokozottabban benne van a pakliban a botulizmus lehetősége. Tehát ha hentesnél vásárolsz füstölt árut, akkor nem vagy-vagy kérdése a dolog, hanem mindkettőt megkapod.


Amúgy az ilyen egészségességet firtató kérdéseket a tudat alatti halálfélelem inspirálja. Én a helyedben elgondolkodnék, hogy érdemes-e megnyomorítani a saját életem és gondolkodásom csupán emiatt.

Érdekes, hogy folyamatosan emelkedett a születéskor várható élettartam amióta (mondjuk 2. vh. utántól) az élelmiszeriparban fehérlisztet, kristálycukrot,

nátrium-nitritet, és hasonló "félelmetes" dolgokat használnak jelentős arányban. Akkor tényleg ennyire egészségtelenek ezek a dolgok? Komplett generációk nőttek fel ezeken, és az életkilátásaik egyre jobbak lettek közben. 10-15 évekről beszélünk. Ennyivel élünk tovább az 50-es évek óta.

2019. jan. 23. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Füstöléssel.
2019. jan. 23. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Amit csak füstölnek attol még kaphatsz jó kis kolbåszbetegsėget amit botulizmus okoz ,ėn egyszer egy e szåm mentes kolbåsztol lettem rosszul elkaptam eme nem túl kellemes betegsėget.
2019. jan. 23. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 jani273 ***** válasza:
71%

Botulizmus baromsag. Regen meg az en gyerek kroomban is fustoltuk otthon a disznot amit levagtunk senki nem volt botulista.

Az E adalekok koztudottan rakot okoznak meg koveredest meg mindenfele bajt.

A hust jol be kell sozni, hagyni allni par napot es utanna hideg fuston felfustolni. Evszazadokig igy hasznaltak es ma is rengetegen a vilagban igy tartositjak a hust halaktol kezdve madarakig.

Az E-ket hagyd ki mindenfele kajabol Kover leszel es beteges.

2019. jan. 29. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Az iparban "tutira" mennek mindig. De ha tisztességesen füstölnének, nem lenne semmi gond, persze nem ezt teszik, az a lényeg, hogy a füstíz legyen... Aki evett már tisztességesen átfüstölt házikolbászt, az a gyárit majdhogynem undorral otthagyja.


Talán meg kellene tanítani, le kellene írni hogyan kell otthon, háznál füstölni. Nem is olyan nagy ördöngősség egyébként.

2020. jún. 1. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!