Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ezt pontosan hogyan kell...

Ezt pontosan hogyan kell érteni? Teljes kiőrlésű rozsos magvas kenyér. Csak kíváncsi vagyok, hogy akkor ebben most teljes kiőrlésű liszt van, vagy teljes kiőrlésű rozs? Vagy talán mindkettő?

Figyelt kérdés

2019. máj. 5. 13:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez értelmszerüen teljes kiörlésü (liszt), amiben van rozs (liszt) is és vannak egész magok is.
2019. máj. 5. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazából tudtam ezt, csak érdekelt. :)
2019. máj. 5. 14:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A "rozsos" azt jelenti, hogy csak meghatározott mennyiségü rozs van benne, rozskenyérnek nem nevezhetö, mert akkor magasabb arányban kellene lennie a rosznak az össz mennyiségben.
2019. máj. 5. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy szövegrészlet, amiben leírják az egyes kenyérfélék megnevezés ét, és összetételét:

Milyen kenyerek kaphatóak a boltokban?


A kenyér döntő részben gabonaőrleményekből tészta készítéssel, alakítással, lazítással, sütéssel majd csomagolással vagy csomagolás nélkül előállított élelmiszer, amely jelentősen hozzájárul az energia-, és szénhidrátbevitelhez, a szervezet vitamin- és ásványi anyag szükségletének kielégítéséhez valamint nagy élelmirost-tartalma számos betegség megelőzésében is szerepet játszik. A fehér kenyér 100% BL 80 fehér kenyérlisztből, a félbarna kenyér 85% BL 112 félfehér kenyérlisztből és 15% RL 90 világos rozslisztből, a búzakenyér maximum 14,9% rozslisztből és búzalisztből kovászos technológiával vagy kovászt helyettesítő kovászkészítmény felhasználásával előállított termék. A rozsos kenyér és a rozskenyér hangzásbeli hasonlóságai miatt gyakran a fogyasztó abba a hibába esik, hogy a két különböző terméket azonos kategóriába sorolja, pedig a rozsos kenyér kevesebb rozslisztet tartalmaz (a rozsliszt aránya: 15,1%-39,9%), mint a rozskenyér (a rozsliszt aránya: 40%-100%). A kenyerek búza- és rozsliszten kívül egyéb meghatározó összetevőt is tartalmazhatnak, ilyen a többgabonás kenyér, búzacsírás kenyér, kenyerek olajos maggal, szójás kenyér, korpás kenyér és a burgonyás (krumplis) kenyér, amelyekben a meghatározó összetevő mennyisége jogszabály szerint meghatározott (például a többgabonás kenyérben az „egyéb” gabona mindegyikének legalább 5-5% mennyiségben kell jelen lennie). A kenyerek egy speciális csoportját alkotják a magyar hagyományokra épült, magasabb szintű minőségi elvárásoknak megfelelő különleges minőségű kenyerek (például a „Pékmesterek különleges kenyere”, amelyet adalékanyagok nélkül, kovászos tésztakészítési eljárással, kézi tésztafeldolgozással, kelesztéssel állítanak elő).

2019. máj. 5. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!